Bada

Något som är riktigt härligt det är att bada... Och något som är riktigt härligt när man badar är att ligga och kolla upp i taket med öronen under vattnet. Alla ljud låter alldeles speciellt då och det känns som att man är avskärmad från verkligheten. Det är så skönt att slippa bry sig om alla ljud som man normalt måste höra. 

Om man vill ta det hela ett steg längre så kan man lägga sig med hela huvudet på botten av badkaret och pressa ner ryggen i marken. Det är så sjukt avslappnande! Sen kan man ligga och räkna hur länge man klarar av att vara under vattnet utan att andas. Man klarar faktiskt mer än man tror! 

Nu ska jag iaf sticka iväg snart. Det är ju Valborg idag och det kan man ju inte missa! Men det känns som att just valborg är en ganska överskattad högtid. Eller överskattad är fel ord. Men alla har alltid så höga förväntningar på hur kvällen kommer bli och det blir sällan så bra som man tänkt sig... Men det kommer nog bli roligt iaf! 

Pusselipuss




Det vackraste jag vet...

Rostiga cyklar Träd Solnedgång Tussilagos Fiska krabbor Förstå När man bara hör vinden Grapefrukt Alfapet Blå himmel Telefonkiosker Orangea lampor Musikaler Varm choklad med grädde Solrosor Dalahästar Doftljus Min alldeles egna kudde Gipsfötter Pepparmintste Symaskiner Gräs Skuggor Skorstenar Blåa muggar Sockerdricka Vänner som stannar L-P-skivor När man pratar med främlingar på tunnelbanan Snö Kramar där man hinner andas Fjärrkontrollen Soluppgång Tjörn Rosa moln Håkan Segla Riktigt bra filmer som man blir varm i hjärtat av Snooza Bebisar Ninni


Det är lycka för mig


KEMIPLUGG...


ÅNGEST!!!!!!!!

Shit vad jag har ångest just nu! Jag måste verkligen skärpa mig!!!!!

Annars hade jag en härlig dag. 



Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Igår kväll satte min pappa på en film som jag började se. Den heter Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Amélie från Montmartre på svenska). Och det här var en riktigt bra film ska jag säga er! 

Det var en sån där film som man bara inte kan slita sig ifrån. Den var extremt finurlig och charmig. Filmen utspelar sig i Frankrike och jag älskar verkligen alla miljöer. Det här är en riktig feel-good-film som bara måste ses! 





Idag...

Vet ni vad det är för dag idag?
Det är nämligen en alldeles speciell dag! Den enda dagen av sitt slag!
Det är måndagen den 27:e april 2009. Och vet ni en sak? Den här dagen kommer aldrig någonsin finnas igen. Det här är den enda måndagen 27:april 2009 som någonsin funnits och som någonsin kommer finnas! Den här dagen är unik, liksom alla andra. Kom ihåg det!

På mellanstadiet hade jag en jättebra lärare som heter Nettan. Hon brukade då och då säga just det som står ovan. Och det  har verkligen fastnat! Hon är en av de mest inspirerande människorna som jag någonsin haft i min närhet och mycket som hon sagt tänker jag ofta på. 

Och det stämmer verkligen, det som står högst upp. Den här dagen kommer aldrig hända igen. Vad har jag egentligen slösat bort den på? Ja det kan man sannerligen fråga sig. Svaret är att jag inte riktigt vet. Och det är nog inte ett så bra tecken... Jag kanske borde göra lite mer saker som jag faktiskt kommer ihåg att jag gjort och som har betydelse för mig. Det ska jag iaf försöka tänka på i framtiden!


Guds gåva till mänskligheten.

I mer än två års tid har jag två gånger om dagen druckit en sak... Något som jag skulle dö om de slutade sälja. Nämligen pepparmintste! Det är tametusan det bland det godaste som man kan dricka på denna planeten! Dessutom är det väldigt nyttigt; inget koffein eller annan skit. Det är rena hälsokuren!

Och något som är ännu mer fantastiskt med denna magiska drycken är att det inte går att tröttna på den! Man kan dricka det hur ofta som helst och man vill ändå bara dricka mer! Om ni inte har smakat pepparmintste så är det verkligen att rekommendera. Fast va beredd på att det finns risk för att man inte kan sluta dricka det!


Snälla och rara. Helt underbara!

Idag efter kyrkan gick jag, Tina, Tove och Hanna till Svandammsparken och hade picknick. Det var jättemysigt. Jag börjar verkligen få vårkänslor nu. Men det som skrämmer mig är att våren snart kommer att ta slut och då kommer det dröja ett helt år till nästa gång!

Nu verkar jag kanske extremt pessimistisk men jag är så rädd för att allt går så fort. Jag hinner knappt fatta vad det är som händer innan det redan är över. Och jag vill njuta av våren! Jag vill att den ska vara länge, för våren är verkligen den bästa tiden på året!

Mario och Tove sjunger Wonderwall:


Konfirmation

Idag konfirmerades mina konfirmander... De var superduktiga!

Här är Elephant Attack feat. Hanna Gunnars. Så fruktansvärt grymma!


Discobowling

Kom precis hem efter att ha varit på discobowling. Det var mycket roligt, fast jag kom sist... Jag kommer alltid sist! Jag var den enda som på två omgångar inte fick 100 poäng eller mer... Men men. Jag hade det ju i alla fall roligast!

Idag har varit en dag då jag hunnit med ganska mycket (fast inget plugg...) och bland det viktigaste jag kom fram till var att blåsippor kan vara extremt vackra. Blåsippor gjorde mig lycklig idag. 



In the name of love

I vissa perioder så blir jag galet trött på allt och alla. Nu är en sån period så ta det inte personligt om jag ibland blir väldigt grinig.

Något som jag under den senaste tiden funderat mycket på är mina vänner. Vilka är det egentligen som jag känner att jag verkligen tycker om och vilka skulle jag lika gärna kunna vara utan? Det är många vänner som jag verkligen vill behålla, men som det känns att jag håller på att tappa kontakten med, t.ex. många från min gamla skola. Vissa vänner däremot känns det som att jag bara helt skulle vilja säga upp kontakten med. Bara göra slut med. 

Men hur gör man egentligen slut med en kompis? Är det någon som kan svara på den frågan? 


Mysig eftermiddag med Tina i solen och hon kommer döda mig för den här bilden!




Kvällen

Jag har precis kommit hem. Jag borde sannerligen stannat hemma! Man ska inte vara ute på fredagkvällar! Jag är alltid helt död då! Vad ska man säga om kvällen då? Inte så mycket egentligen!
Just nu sitter jag och kollar på Notting Hill. Det var galet länge sen jag såg den filmen och den är verkligen så himla mysig tycker jag! Det är lite av en tradition att jag kollar på film när jag kommer hem på kvällen och bara tar det lugnt och slappnar av lite. Det är galet härligt att vara uppe när alla andra gått och lagt sig! Väldigt avslappnande tycker jag!
Imorgon ska jag till stallet på morgonen... Och typ till kyrkan... Och bowla... Det är blir en full dag imorgon!
God natt och sov gott!

Virrig...

Idag har vart en ganska bra dag. Ska inte trötta ut er med vad som hänt, men det har vart bra!

Något som är mindre bra är däremot att jag är så fruktansvärt virrig! Jag vet knappt vad jag heter just för tillfället. Jag vet verkligen inte vad det är med mig... I morse glömde jag hälften av mina saker hemma, vilket resulterade att jag fick skriva min svenskaredovisning på post-it-lappar. Och igår gjorde jag något hemsk... Jag vet knappt om jag vill erkänna det för jag har så galet dåligt samvete! 

När jag gick i högstadiet var jag extremt fokuserad och glömde aldrig något; min lillasyster däremot glömde saker så det räckte för oss båda! Men nu har jag verkligen inte koll på några av mina saker... Jag har glömt mina nycklar galet många gånger, något som aldrig hänt tidigare! 

Kanske är det bra att jag ska till doktorn på torsdag... Kanske de kommer på vad det är för fel med mig! För såhär kan det verkligen inte fortsätta. Det är extremt påfrestande!

Nu ska jag strax iväg... Känner mig sådär lagom pigg efter att ha varit i stallet, men jag får väl tagga till lite... Tänk positiva tankar!

Puss

ewh

Begravning...

Idag har jag gjort något som man inte gör varje dag... Jag gjorde något som många nog kommer tycka är ganska konstigt att jag gjorde... Idag planerade jag min begravning...
Inte för att jag planerar att dö eller nåt, men man vet ju aldrig om det skulle hända något man inte räknat med. Jag satt på tunnelbanan alldeles själv och funderade... Och jag kom på att om jag vill kunna bestämma en sista sak i mitt liv. Det ger mig någon känsla av kontroll...
Så om jag av någon anledning skulle dö imorgon så finns det ett dokument i mappen "minnen" på min dator och där står det hur jag vill att min begravning ska vara. Bara så ni vet! Puss

Morgonpromenad

Jag kom precis in från att ha varit på morgonpromenad med min hund i solskenet. Det var otroligt mysigt! Det är väldigt sällan som jag går ut på morgonen, men idag var jag tvungen eftersom min mamma är i Linköping. 

Och det var alldeles underbart. Luften var mycket lättare att andas än vad det är på dan och det var knappt några människor utomhus. Upptäckte att det är knoppar på nästan alla träd nu. Våren är verkligen här! 

Idag är det torsdag... Det innebär att det är fredag imorgon! Den här veckan har ju faktiskt gått riktigt fort, trots att den inte vart så speciellt rolig! Att den gått fort kanske även kan vara för att jag inte var i skolan på 1,5 dag. 

Just nu sitter jag och kollar på film (Harry Potter 5) och myser lite. Det  är lite av en morgontradion; jag kollar alltid på film! Jag är nog lite lätt filmberoende. Det går inte en dag utan att jag ser på film. Igår såg jag fyra stycken... 

Jag är sjukt sugen på kaffe... Men vi har ingen mjölk hemma. Jag var tvungen att ta sprutgrädde i mitt te i morse... Inte nice kan jag säga dig!

Nu ska jag mysa lite till, och sen måste jag väl pallra mig iväg till skolan... Puss puss



Gamla tider

Jag kollade igenom några gamla fotoalbum idag och hittade sjukt mycket roliga bilder, både från när jag var liten och när min pappa var liten. Jag skulle velat leva på 70-talet! :D







Motiverad?

Jag är galet omotiverad för det mesta just nu. 

Jag orkar verkligen inte göra någonting! Jag har vart hemma hela dagen för att det det var dålig väder, tråkiga lektioner och dessutom hade jag extrem huvudverk. Min plan var att försöka plugga ganska mycket, eftersom vi har extremt mycket i skolan just nu. Men så blev det inte. Jag har börjat skriva mitt personporträtt (om Johnny Cash) men jag skrev ungefär två meningar.

Jag har typ kollat på massa filmer och vart inne på datorn, och det har inte ens vart nåt intressant jag gjort! Känns som att jag bara satt med datorn i knät för att slippa plugga. Jag undrar verkligen hur det här kommer sluta! Måste få tillbaka min motivation!

Idag ska mina konfirmander fotas... De konfirmeras på söndag. Det innebär att det snart är två år sedan jag konfirmerades. Vad har jag egentligen uppnått? Svar: INGENTING 

Nu ska jag sluta deppa!





Paint

Jag har skaffat paint... Får otroliga flashbacks till min barndom... Ett axplock från mina extrema paintskills... 

 



  




Matlagning

Idag var första gången på år och dag som jag lagade mat. Och jag menar inte steka köttbullar eller något sånt skit, utan på riktigt! Jag lagade nämligen fisk under frasigt täcke och det blev supergott! Och det var roligt att laga mat; det ska jag verkligen börja göra oftare! Och igår bakade jag ju kladdmuffins. Jag kanske ska bli en hemmafru ändå! Det skulle vara chill. 

Här är receptet till fisken hur som helst:

Fisk under frasigt täcke

400-500 g fisk
1 dl riven ost
1 dl hackad persilja
50-65 g smör
2 dl smulat vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2-3 msk pressad citron
1 tsk dragon

  • Sätt på ugnen på 225 grader
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta fisken och pressa citron över den
  • Täck formen med aluminiumfolie och ångkoka fisken i ugnen i ca 15 min
  • Smält under tiden smöret. Krydda med vitlök och dragon.
  • Blanda i det smulade brödet, persiljan och osten i smöret.
  • När fisken ångkokts; lägg smör-bröd-persilja-ost-blandningen över fisken.
  • Gratinera i ugn ca 15 min.
  • Klart! 


Lek lek lek

Något jag verkligen älskar att göra är att leka. Det är bara så sjukt befriande! Kanske  är det just därför som jag är konfirmationsledare, går på scouterna och tycker om att sitta barnvakt? Då har man ju en ursäkt att leka. Jag och Maria gick iväg till en lekpark under vår 2 h 40 min håltimme och lekte av oss! Herregud vad härligt det var! Det kändes som man kunde gunga bort alla de problem som man annars går och tänker på hela tiden. Riktigt bra tips till alla som typ är deprimerande.
Man kanske borde starta lekterapi?! Det finns ju typ alla andra sorters former av terapi, så varför inte lekterapi? Det blir som att börja på typ dagis igen och man slipper tänka på alla allvarliga saker som man borde tänka på!
Lek mer människor!

Snooza livet ut

Måndagmornar är alltid lika svåra att ta sig upp på; det innebär bara en ny veckas slit. Det leder till att iaf jag sätter på snooze ungefär en miljon gånger. Och det är ju verkligen så fruktansvärt skönt! Snooza är mycket skönare än att sova tycker jag. I morse funderade jag på om jag skulle snooza hela dagen... Herregud vad skönt det skulle vara. Men jag är en duktig flicka så jag gick upp och nu sitter jag och kollar på "stolthet och fördom" (det är precis den bästa delen då mr darcy säger att han älskar Elizabeth på heden i morgondimman).
Jag skulle vilja prova att snooza en hel vecka. Det skulle vara nice! :D Man får ligga i sin varma säng och man svävar mellan dröm och verklighet och man vet inte riktigt vad som är vad. Det är riktigt skönt! Men nu måste jag sticka iväg till skolan :S

Välkommen in i atmosfären.

Jag hade tänkt göra lite reklam för ett ställe som verkligen är galet härligt; nämligen Tellus bio café! Det är verkligen sjukt mysigt där och man kan gå på bio mycket billigare än på SF. I och för sig så är det bara filmer som är ungefär ett halvår gamla, men vad gör det när man ändå inte sett de? 

Där var jag och Tina idag och såg "I taket lyser stjärnorna". Den var bra, fast så klart kunde jag inte hålla tårarna borta! Jag tycker verkligen att vissa filmer kan vara sjukt sorgliga! Som den här. Fast böcker är nog värre. Det känns på något sätt mycket verkligare än om det är på film... Filmen var ju i det här fallet inte lika bra som boken, fast så är det väl aldrig? Men den var ganska annorlunda mot boken och det gjorde att den fortfarande var väldigt sevärd enligt mig! Den får 3 av 5 alfapets-M :) 

    



T-rex och spinning

Om ni inte visste det så går jag natur på Kärrtorp med profil mot biologisk forskning. Vi har under året hållit på med ett s.k. expertprojekt där vi ska bli "experter" på ett valfritt område. Jag valde Tyrannosaurus Rex. Det börjar jag sannerligen ångra nu! Vi ska nämligen skriva en minst fem sidor lång rapport om det som ska vara klar om några veckor, och jag har ingen aning om vad jag ska skriva! :S 

Det är verkligen så stört ointressant så jag spyr snart och dessutom har jag ingen som helst disciplin så jag kan sitta och bara skriva. Det går bara inte!

Ja, ja. Jag ska sluta klaga nu! Imorse var jag på ett 45 minuter långt spinningpass. Och jag har kommit på att jag verkligen älskar spinning! Jag blir så galet pepp av att sitta och cykla i takt till musiken samtidigt som vår härliga instruktör Veronica skriker ut uppmuntrande ord! Jag kan bara inte låta bli att le, sjunga med i låtarna och öka motståndet så man får lite mer utmaning. 

Det som däremot är lite jobbigt efter att jag tränat är att jag blir så extremt hungrig! Det är helt galet. Jag skulle kunna äta upp en hel ko! Jag blir dessutom alltid sugen på McFlurry med daim! Fast jag har faktiskt kunna hålla mig varje gång från att köpa det! Min självkontroll är hyfsat bra i vissa lägen! 

Nu sitter jag och kollar på nån svartvit film som min pappa har satt på, Havets hjältar (captains coutageous). Den är lite rolig. Hittills i alla fall :)




Mer tjejkvällar åt folket!

Har nyss kommit hem från Kristina där jag tillbringat kvällen. Det var mys! Vi såg på film, åt fiskbullar i hummersås och bara myste! Det  var längesen jag hade en ren och skär tjejkväll! Och trots att det ofta är roligare om man både är tjejer och killar så kan det vara skönt att få en östrogenkick ibland!

Visst är pojkar väldigt roligt men att ligga och mysa med en tjejkompis och bara prata skit är väldigt härligt! Det måste man göra oftare! Och, för att helt byta samtalsämne, så har jag varit extremt sugen på att baka chokladmuffins i ungefär två veckor. Men det blir aldrig av att jag gör det! 

Nu ska jag hur som helst gå och lägga mig för jag ska träna imorgon... 



Knäckebrödsdansen

Jag var inte hemma igår kväll så jag kunde inte se på Talang. Men nu ångrar man nästan att man inte såg det. Herregud vad roliga dessa var! Som tur var finns ju i alla fall youtube :D




Åldersångest?

Idag fyller en av mina allra käraste vänner Tina 17 år! Grattis. 

Igår hade vi (och Rebecca och Kristina) en utekväll på söder för att fira hennes sista dag som 16. Det var riktigt mysigt. Men sen kan man börja fråga sig varför vi skulle fira hennes sista dag som 16. Jag menar, det måste väl vara bättre att fira att man blir äldre? 

Det tycker i alla fall jag! För tänk vad tråkigt det   skulle vara om man satt fast i samma ålder hela sitt liv! Då skulle man ju bli sjukt uttråkad! Däremot tycker jag att det finns extremt många i vår ålder som har åldersångest! Som inte vill bli gamla! De vill vara evigt unga och inte bli gamla och få rynkor. 

Jag vill bli gammal! Jag vill bli en pensionär och få ha katter som jag matar alldeles för mycket och slå folk med handväskan. Alla pensionärer verkar vara så lugna och harmoniska. De är inte förvirrade tonåringar som knappt vet var de har sina armar och ben. 

Vissa vill inte bli gamla för de inte tycker att de uppnått sina mål än. Men det är väl bara att göra det? Lev livet! 

Shit vad moralkaka det blev på slutet. Men men! Livet är en enda stor moralkaka ibland! 

Hur som helst, Grattis på födelsedagen min älskade Tina! 



Samhällskunskap

Jag sitter i vår datasal nu... Vi har som uppgift att skriva om någon konflikt i mellanöstern eller centralasien. Jag har verkligen ingen som helst inspiration om vad jag ska välja... Men men. Vi har ända till 19 maj på oss så det borde väl gå vägen!

Jag funderade på en sak för några dagar sen (mr hasselström hälsar  btw)... Det handlade om strumpor! Det är nämligen så att min hjärna kopplar ihop olika saker på ett ganska konstigt sätt vilket ofta leder till att jag kommer på en massa konstiga idéer. Strumpor var det ja...

Jag såg en bild på några sockor i min mammas stickbeskrivning och då tänkte jag på hur varmt det är med stickade strumpor på sommaren. Då började min hjärna tänka på hur det var förr i tiden; när man stickade sina egna strumpor hela tiden. Herregud vad varmt det måste vart på sommaren! För det är ju jättejobbigt att sticka med tunnt garn eftersom det tar så lång tid, och då kanske man ibland var tvungen att gå med tjocka raggsockor mitt i sommaren!! :O

Jag diskuterade problemet med min mamma som kom på en snilleblixt! Man kanske sydde strumpor i tyg istället för att sticka de! Där fick vi lösningen!

Nu ska jag försöka fortsätta arbeta lite.

ath

Dansa dansa rör på hela kroppen

Det finns vissa låtar som i alla fall jag blir sådär dunderlycklig av att höra! Såna låtar som gör att man är nära att bara ställa sig upp på tunnelbanan och dansa loss. Och idag var det faktiskt nära att jag gjorde det på vägen till yogan! När låten börjar så kliar det lite i fingrarna. Man spelar några gitarrsolon i sina tankar... Sen när låten väl kör igång känns det som att man ska explodera om man inte får ställa sig upp och dansa loss! Är det ingen annan jag som känner så?

Det finns många exempel på "måste-dansa-loss-låtar"
Här är några:
  • Dance with somebody - Mando Diao
  • These boots are made for walking - Nancy Sinatra
  • Real wild child - Iggy Pop
  • Ramlar - Håkan Hellström
  • Walk idiot walk - the Hives

Fredag

Det har varit en tung vecka... 
Ledig måndag
Slutade tidigt tisdag
En lektion onsdag
Inga lektioner torsdag
FREDAG

Det är ju nästan så man svimmar av utmattning!

Men nu ska jag iväg på yoga hur som helst! Puss och Kram

Svindlande höjder

"Det är han som är meningen med mitt liv.
Om allt annat skulle förgås men han vara kvar och han förintades skulle hela universum förvandlas till något hemskt och främmande.
Jag skulle inte höra dit längre.
Min kärlek till Edgar Linton är som skogens lövverk.
Tiden kommer att förändra den, det vet jag mycket väl, på samma sätt som vintern förvandlar träden.
Min kärlek till Heatcliff liknar själva berggrunden - den är inte till så stor synlig glädje men den är oumbärlig. 
Nelly, jag är Heatcliff - han är alltid, alltid i mina tankar, inte som en källa till glädje, lika lite som jag är en källa till glädje för mig själv, utan som mitt eget väsen."





Because you're mine, I walk the line.

För mer än ett år sedan fyllde min käre fader år. Eftersom han är ett fan av den mytomspunne Johnny Cash tyckte jag att det var en bra idé att köpa filmen Walk the line som handlar om just honom. Idag såg jag den för första gången.

Och vad ska jag säga om den? Jag kan inte säga att det var den bästa filmen som jag någonsin sett, men den fångade mig på något sätt. När jag ser de flesta filmer just nu så blir jag väldigt lätt rastlös och börjar hålla på med annat. Jag kanske går in på datorn, spelar jewel quest 2 eller något lika givande. Men det var omöjligt med denna filmen. Jag kunde inte slita mina ögon från tv:n och det är enligt mig ett bra betyg; den får 4 av 5 alfapets-M! 

      



En blogg blev det visst...

Jag blir väldigt lätt inspirerad till att börja med nya saker och idag blev det så att jag startade en blogg (igen). Det känns som att det är dags att jag återigen ger bloggandet en ärlig chans. 

 

Varför blev det då just namnet alfapet? Ja det är en fråga som jag inte riktigt kan svara på... Men jag gjorde så att jag tog det som jag först kom och tänka på. Och det var just detta fantastiska spel! Och kanske är det just för att mitt liv känns lite som just alfapet som jag valde namnet... Det är som att jag pusslar med olika bokstäver för att försöka få flest poäng och vinna, vilket jag sällan gör. Men vad vet jag? Kanske är det fel att försöka överanalysera allt... Jaja. Namnet blev vad det blev hur som helst!

 

I denna söta lilla blogg är tanken att jag ska skriva exakt det jag själv vill! Om jag lägga upp fjortisbilder på dagens outfit gör jag det. Om jag vill skriva om krisen i mellanöstern gör jag det. Men förhoppningsvis kommer det bli läsvärt i alla fall!

 

Ciao

 

mamma och ninni påväg till söder

 Jag, mamma och Ninni tog en promenad till söder idag. 



  • bloglovin
  • RSS 2.0