Det finns tillfällen då spam är okej....

...Typ som när det bästa bandet i hela vida världshistorien har återförenats på riktigt. Att jag inte köpte biljett är nog det jag hittils ångrar mest i hela mitt liv. Om de inte fortsätter tillsammans kommer jag nog gräva ner mig i en stor grop och gräma mig resten av livet. Men här kommer en Libertines-special, med det bästa som har att göra med deras spelningar de senaste veckan att göra. Håll i hatten!
Släktträff.

Den här helgen har jag upplevt känslan av att gå bredvid 100 personer som bara känns som anonyma personer som man passerar på gatan en stressig dag, men som man i själva verket delar både kött, blod och historia med. Himla konstig känsla alltså.

Det har nog aldrig varit såhär svårt.

Att få till ett vettigt blogginlägg har nog aldrig varit såhär svårt förut... Jag har tappat räkningen över hur många inlägg jag har börjat skriva, men upptäckt att de är totalt katastrofvärdelösa... Det är så konstigt hur det kan bli så ibland. Inget som kommer upp i mitt huvud känns riktigt rätt bara, och jag har ingen lust att bara plojskriva något idiotiskt.

Men jag kollade igenom mina gillade inlägg på bloglovin och eftersom jag är så oförmögen till att skriva ett bra blogginlägg just nu så ska ni få se några av mina favoriter från det senaste året!

Sugartime - En liten lista om hur man överlever gråblaskiga höstdagar och kolsvarta vinternätter

Learn something everyday - January 19

En magisk purt till en annan väg - Hur man kan sy en 50-tals-klänning!

Niotillfem - 101 saker jag tycker om.

Julia. - Dreamers

ohhboy - Något osammanhängande om sommaren

Elsa Billgren - Spegel, spegel, att vakna upp i samma säng som du.

Snart kommer löven falla.

Snart är det höst... Såhär innan hela alltihopa har kommit igång så ser jag ganska mycket fram emot det... Men jag antar att ju mer hösten närmar sig desto mer kommer jag saknar att kunna springa runt barbent på de evigt gröna ängarna. Även om det kanske inte är en sak jag gör direkt dagligen...

Men en sak jag har funderat på lite nu till hösten är designen på den här bloggen... För let's face it, det här är en riktig sommardesign. Grejen är ju bara att jag tycker så himla mycket om den. Separationsångest? Jag har några idéer på vad som skulle kunna tänkas, men om ni har några önskemål så kan ni ju hojta till. Jag menar, designen görs ju till stor del för att er skull, för att det ska bli kännas bra och lätt och fint att läsa det som skrivs här.

The world is surreal and beautiful. And everything is fine.

Det råkade visst ta lite längre tid att komma igång med bloggandet, men sånt är livet. Från och med igår är vi störst på skolan iallafall. Det känns helknasigt. Imorse frågade en liten plutt mig om vägen till en korridor. Jag svarade fel.

Sommaren har verkligen varit underbar. Helt helt underbar. Att börja skolan igen känns lite tungt, men tanken på att jag den 14 juni kommer bli fri gör ändå hela saken hanterbar. Problemet är väl bara just nu att jag inte har någon som helst aning om vad jag vill göra när jag slutat. Men det ordnar sig väl alltid?

Just nu försöker jag mest komma in i rutinerna och sådär... Och så kollar jag massor på film, så filmbloggen har varit lite mer aktiv än vad den här bloggen har varit. Men jag lovar att det ska bli bättre!

Men puss på er! Jag återkommer snart! Och den här gången ska det bli snart!
Det har varit en riktig boksommar.

Jag har alltid varit lite av en boknörd. Det finns inget som fångar mig som en riktigt riktigt bra bok, men den här sommaren har varit extrem även i mina mått mätt. Jag har läst som det inte funnits någon morgondag och nästan alla har varit så fruktansvärt bra. Tänkte berätta lite om de.

"Kunzelmann & Kunzelmann" av Carl-Johan Vallgren
Man följer far och son Kunzelmann. När den äldre dör upptäcker sonen att han inte alls känt sin egen far. Den var himla lekfull på något sätt tycker jag. Kanske inte den bästa boken jag läst någonsin, men en sån där mysig semesterbok.

 

"Fördjupade studier i Katastroffysik" av Marisha Pessl
En helt helt helt helt helt helt otroligt bra bok! Garanterat en av de fem bästa jag någonsin läst. Storyn kanske inte är en tio-poängare. Men sättet den är skriven på... Helt underbart!

 

"Skynda att älska" av Alex Schulman
En riktig bladvändare som jag läste ut under några timmar på en solig strand. Handlar om Alex relation till sin pappa. Också det verkligen en perfekt sommarlovsbok, som var himla fin.

"Just Kids" av Patti Smith
Jag är inte typen som läser så mycket biografier men den här var verkligen helt helt fantastisk! Man fick följa Patti och hennes vän Robert och se hur det var att var ung och konstnär i New York förr. Riktigt underbar bok. 

The Sookie Stackhouse books av Charlaine Harris
Dead until Dark
Living Dead in Dallas
Club Dead¨
Dead to the World
Dead as a Doornail
Definitely Dead
All Together Dead
From Dead to Worse
Dead and Gone
Dead in the Family

När jag var liten var jag en liten fantasynörd. Jag slukade allt som handlade om drakar, vampyrer eller trollkarlar. Jag trodde att jag växt ifrån det lite... Men tji fick jag! Det var länge sen jag blev så galen i en serie och jag streckläste verkligen de här böckerna. Vissa dagar blev det två per dag. Men så har jag ju inget liv heller. Att jag blev så galet kär i böckerna kan ju bero på att jag är ett stort fan av tv-serien True Blood (som baseras på böckerna) men det är bara så vansinnigt bra!

"Kärlekens historia" av Nicole Krauss
Finns det nån som missat den här boken? Ja, förutom jag innan den här sommaren då. Men en superfin bok om kärlek typ. Vad mer ska man säga? Läs den om ni inte har gjort det.

"Anna Karenina" av Leo Tolstoj
Okej egentligen kanske det är lite fel att räkna det här som en av mina sommarböcker, med tanke på att jag började läsa den i november... Men det var nu i sommar som jag läste ut den. Det känns nästan tomt att ha läst ut den... Men jag kan nog inte påstå att jag tyckte den var bra. Det var himla intressant att läsa om hur det var att bo i Ryssland som rika när det fortfarande var ett tsarvälde och se vilka vardagsproblem och frågor som oroade de då. Men en bra bok? Nej det tycker jag inte det var.

"Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg
Jag behövde någon bok att läsa på kvällen innan jag skulle sova och Doktor Glas kändes lagom. Efter några kvällar och en timme på stranden var den klar, och den var himla fin. En liten oas på något sätt... Vet inte hur jag ska förklara det... Men bra var den.

 

"The Sellected Works of T.S. Spivet" av Reif Larsen
Är boken jag läser nu. Har läst kanske en tredjedel och jag är helt kär. Det handlar om en pojke (T.S. Spivet) som ritar kartor över allt i livet. Den är verkligen fantastisk för överallt är det små bilder och pilar och man får vrida på boken hela tiden för att kunna läsa allt. Jag får återkomma om vad jag tycker mer när jag läst ut den!

 

 


AUGUSTI.

Hoppsan hejsan svejsan. Tiden går fort när man har roligt och nu är det redan augusti. Ganska knäppt egentligen. Jag har haft den för roligt för att blogga så förlåt för att den här bloggen legat begravd på någon öde kyrkogård långt ute på landet...

Om en vecka så var tanken att bloggen ska vakna igen, men jag tänkte bara titta in och ge er min augustispellista! Den är himla bra. AUGUSTI.  • bloglovin
  • RSS 2.0