If you could fight anyone, who would you fight?

Sitter och tittar på en av de bästa filmerna någonsin gjord. En bild från filmen är en av bilderna i svenska B-nationella-häftet och därför har Fight Club åter gjort sig påmind.  Temat för årets nationella prov är relationer. Fight Club tycker jag är en finfin film om relationen till sig själv, och hur komplicerat det kan vara.

Jag älskar när de snackar om vem de skulle vilja slåss med, om de fick välja vem som helst. Sin chef, Lincoln och Gandhi är några namn som kommer upp. Börjar själv fundera på vem jag skulle vilja slåss med, om jag fick välja vem som helst... Och det känns så himla svårt att komma på någon... Jag menar, jag är inte direkt typen som löser konflikter med våld... Även om jag skulle vilja ibland.

Men vem skulle jag vilja slåss med? Hitler, Silvio Berlusconi och andra allmänt idiotiska människor är de första jag kommer att tänka på.... Väldigt opersonligt, på något sätt. Finns det verkligen inga människor som jag har en mer personlig relation till som jag skulle vilja slåss med?

Kanske vissa gamla vänner? Bara för att det känns som att det finns så mycket som inte är uppgjort på riktigt. Kanske alla wannabe-fjortisar som härjar i Sveriges huvudstad? Eller kanske inte. Jag menar, jag har själv varit i den perioden och det känns som att det inte är något man kan undkomma. De menar ju egentligen inget illa. Fast det skulle vara ganska roligt...

Får man bara slåss med "dumma" personer då? En viss del av mig skulle vilja fightas med Johnny Depp, bara för att han är så sjuhelvetes snygg. Och kanske skulle det faktiskt vara häftigt att slåss med Gandhi, bara för att se hur han reagerar? Vad skulle Gandhi göra om någon ville börja slåss med honom?

Men även om jag fick chansen att slåss med nån av de här personerna så skulle jag nog inte göra det... För jag tycker verkligen inte att man ska lösa konflikter med våld... Det är verkligen mot alla mina etiska principer. Men att tänka tanken kan vara lite rolig.

 


Platser man inte kan åka till.

Jag läste precis en lista på platser man inte kan åka till (hittas här) och tyckte det var en rolig sak. Men min lista ska handla om ställen jag vill åka till men som troligtvis aldrig kommer hända.

Månen
Att åka till månen skulle vara häftigt... Mest för att kunna se hela jorden från ovan. Och kunna hoppa runt i en rolig rymddräkt! Att det här någonsin kommer hända är ju ganska otroligt... Jag menar, hur många har åkt till månen? Dessutom tror jag inte jag skulle våga... Får lite panik när jag tänker på rymden och hur stort allt är där ute. Jag passar nog bäst på jorden.

Atlantis
Ända sen jag såg filmen Atlantis, har jag velat åka dit. Det verkade så himla coolt! Jag älskade de där kristallerna som de hade runt halsen. Jag hade till och med en själv ganska länge. Fast Atlantis kanske blir ganska svårt... Jag menar, ingen har ju hittat det... Men man ska inte sluta hoppas.

Reeding/Leeds Festival 2010
The Libertines ska återförenas här!!! Och jag vill såsåsåsåsåsåsåså gärna åka dit! Men jag kan inte. För den ligger för långt bort för mig... Och är lite för dyr... Jag är en olycklig flicka just nu. Om inte nån underbar person skulle vilja åka dit med mig så är det här nog ganska kört...

Antarktis
Det är faktiskt inte ett helt omöjligt resemål! För dit finns det ändå ganska många människor som åker. Jag skulle vilja besöka alla pingviner och se om det finns några som dansar, som i Happy Feet. Fast egentligen kanske jag inte är den bäst anpassade för en sådan resa... Jag menar, jag fryser när det är minus fem... Och hur kallt är det där egentligen? En gång har det varit -89,2°c. Alltså fattar ni hur kallt det är!?

Star Wars-tiden
Jag skulle vilja besöka Star Wars universumet... Och få ha roliga håruppsättning och svänga mitt lasersvärd och åka i ljusets hastighet. Shit vad coolt det skulle vara! Förklaring till varför det här är omöjligt känns lite onödigt....

Framtiden
Ibland känns det som att jag har tappat lite av min tro på framtiden... Skulle vilja åka dit för att se att den verkligen existerar. Jag skulle vilja se om världen har förstått att vi måste ta hand om varandra, jag skulle vilja se hur folk klär sig, jag skulle vilja se vad de minns från vår tid.En liten fundering kvar över 7 på morgonen.

God morgon hela bloggvärlden! Jag funderar lite på en sak.... Jag har en Vivaldi-skiva i min skivhylla... Och det jag undrar är: Varför är den en cm högre än alla andra skivor? Min pappa säger att det är för att det är en bok mer än en skiva... Jag tror att den klassiska musiken vill vara lite bättre, och stå över de andra skivorna... Lite som att Julius Ceasar namngav en månad efter sig själv (juli) och sedan gav den en extra dag, bara för att den skulle vara lite bättre... Jag älskar att lyssna på klassisk musik lite då och då, men det känns liksom som att den tycker att den är lite extra cool och bra... Eller är det bara jag som tycker så?


Jag blir så lycklig så jag dör!

KLICKA PÅ BILDEN!Ja, hörni!

Nu är designen typ klar... Kanske ändrar lite saker sen... Om det ser ut som förut eller ser konstigt ut, uppdatera sidan! Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, men som någon sa: Det är bra med förändring. Vad tycker ni?

ehm HEJ!

Jag håller på att designa om bloggen lite. Det kommer inte bli min vårdesign, för den har jag inte klar. Den kommer i maj då det är vår på riktigt! Under april ska vi ha en liten mellandesign. Hoppas ni gillar den när den är klar!

Men just nu kan det nog se lite konstigt ut här på bloggen. Kom tillbaka ikväll eller imorgon så ska det nog vara fixat!

Under tiden kan ni ju ta och kolla in det här roliga youtubeklippet, om ni inte redan sett det!


En fråga bara?

Jag funderar på att designa om bloggen... Jag har ju haft den här designen väldigt länge... Längre än nån annan... Men jag gillar den... Säg till om ni har nån åsikt.

Sammanfattning av veckan.

Veckans musik

Framtida klassiker.

Veckans sysselsättning.

Plugga, plugga, plugga.

Veckans godaste.

Ingefärsgratinerad annanas hos min moster igår.

Veckans vändning

Igår kväll började med middag i uppsala med släkten, och slutade med fika på 60 med mina älsklingar. Se bilder i min dagbok.

Veckans borde-ha-gjort

städat mitt rum.

Veckans tjusigaste bilder


1, 2, 3, 4
5, 6, 7, 8
9, 10, 11, 12

Fuck this. I'm moving to Narnia.

(bild)

Mode... Vad är det för något egentligen? Och alla modetidningar, vad vill de? Mitt modeintresse går lite i vågor... Ibland blir jag helt galen och drömmer mig bort efter sånt här. Ibland får modeindustrin mig att må illa, med den kroppsuppfatningen och konsumsionshetsen det innebär. Förut köpe jag massa modemagasin hela tiden, det gör jag inte längre. För vad står det för vettigt där egentligen? Det är bara bilder på barn-i-afrika-smala tjejer med kläder som jag ändå inte har råd att köpa. Desstutom står det ju samma sak överallt.

Men att säga att jag inte är intresserad av kläder och sånt är ändå fel. För att påstå det vore en lögn. Jag älskar att klä upp mig, och få "känna mig fin". Men jag gillar egentligen inte det mode som är nu... Det absolut värsta jag vet är pälsvästar, lacktights och sånt... Visst finns det folk som passar i det, men personligen skulle jag aldrig sätta på mig det...

Jag skulle önska mode som var lite mer classy.... Män med långa rockar, hattar och välputsade skor... Det måste vara det finaste som finns... Och mustasher! Varför klär sig folk inte lite mer så? Om jag ska vara ärlig tycker jag att killar ofta klär sig mycket bättre än tjejer, om de väl får till det... Kanske är det för att de inte försöker lika mycket? Eller det kanske ni gör? Men det märks inte lika mycket...

Lite såhär skulle jag vilja se ut, fast inte lika smal:

(bild)


I just won the game.

Är det bara jag, eller känns det som att alla i "min" bloggvärld (dvs. den bloggvärlden med bra läsvärda bloggar där inläggen inte handlar om plastikoperationer, utseende och att provocera) är vänner. Jag upptäcker var och varannan dag att de bloggar jag följer känner varandra.

Jag tycker det är så roligt att se en bloggerska/bloggare som jag följer ur en annan synvinkel. När det är någon annan som knäppt foton och valt ut vilka kort på personen som läggs upp. Ibland får man verkligen se personen ur en helt annan synvinkel och ofta brukar jag upptäcka saker som jag tidigare inte sett. Jag tycker det är så fint på något sätt... Att människor uppfattar andra människor (och sig själv) på väldigt olika sätt...

Och när jag börjar fundera på sånt här så börjar jag ju också tänka på hur andra människor uppfattar mig... Men jag ska inte fråga er... För det är aldrig någon som svarar, och då känns det bara fånigt.


(bild)

Uttryck...

....som jag överanvänder

♥ Upphetsande
♥ Så kan det gå när inte haspen är på
♥ Muy bien, por favor
♥ Yippee-ki-yay motherfucker
♥ Förstår du vad jag menar?
♥ Hänger du med?
♥ Nice
♥ Chill


...som man borde använda mer

♥ Oh blimey
♥ What the devil
♥ Kors i taket
♥ Bomber och granater
♥ Galaxer i mina braxer
♥ Bullocks
♥ As the matter of fact


Om jag skulle göra en film.

Hej. Det här är ett inlägg som jag länge tänkt göra... Och nu gör jag det! Men inte som jag hade tänkt, utan som en videoblogg istället. Mest för att ingen verkar orka läsa långa texter, och för att jag inte orkar skriva.

Det är en ganska lång videoblogg, men om ni har tid över får ni gärna titta! Det handlar om vad en film jag skulle kunna göra skulle kunna innehålla, med fokus runt soundtracket till filmen.

Så om ni vill höra hur min film skulle vara, titta! Annars kan ni ju gå och göra något annat. Eller så kan ni lyssna på soundtracket här och gissa hur filmen skulle vara! Personligen skulle jag nog säga att det är en blandning mellan "En kärlekshistoria", "Whip it", "Amelie från Montmartre" och nån fjantig tjejfilm.I don't wanna dream if they won't come true.

Är inne i en fruktansvärd bloggtorka. Det känns som att det inte finns något som jag vill skriva om alls...

Jag känner bara för att sticka iväg. Heltst hit, hit, hit eller hit. Jag vill bara springa runt såhär på evigt gröna ängar fyllda med vackra blommor. Få äta vad jag vill till frukost. Ha såna här skor på fötterna. Få pussa på den här killen.... Det är vad jag vill.

Förresten kan jag inte sluta titta på den här tatueringen. Det måste vara perfektion!

Dagens.

Dagens sötaste bildDagens låtar som bara får mig att vilja hoppa av lycka

Vit Päls – Sånger Ifrån Taken

bob hund – Tralala Lilla Molntuss, Kom Hit Ska Du Få En Puss

The Strokes – You Only Live Once

Dagens chock

Hur galet mycket fjortisar det var inne på Gina Tricot när jag skulle köpa leggins... Jag menar inte att alla som handlar där är fjortisar, men just när jag var där inne var de överallt! Jag som trodde att det var lite typ 2006 att vara fjortis...

Dagens outfit

(klicka här)

Dagens känslor

Sollycka
Ont (i mitt ben, för jag har sån träningsvärk)
Uttråkad (när jag jobbade)
Ångest (över att behöva gå upp jättetidigt imorgon)
Lite såhär
och lite såhär

Dagens citat

"Whenever they say it can't be done,
remind them that they make a jellybean
that tastes exactly like popcorn"
- John Mayer -

Dagens youtubeklippDagens längtan

Jag vill åka utomland... NU...

Berlusconi får mig att må illa.

Himlen är oskyldigt blå.... Min hund ville ligga på trappan ute i solen i morse. Nu är det vår! Längtar efter de kommer och sopar bort allt grus på gatorna.... Det ger mig sådana lyckokänslor varje år....

Min farmor har brutit lårbenshalsen... Och igår när jag och Jakob satt på en kemilektion så såg vi en liten gullig tant som gick och släpade på en kasse. På en sträcka på 100 meter stannade hon fyra gånger och återhämtade sig. Det gjorde lite ont i mitt hjärta av att se det.... Höll nästan på att gå ut och hjälpa henne... Varför ska det bli så jobbigt när man blir äldre?
Och dessutom så verkar det svenska samhället vara sämst i världen på att ta hand om våra äldre. Hur ofta läser man inte i tidningen om att äldre behandlas illa? Jag blir verkligen ledsen i själen när jag hör sådant. Varför kan man inte se till att människors sista dagar blir fantastiska?

Men pandor är fina de.... Gud vad de är söta! Det är nog seriöst mitt favoritdjur just nu... Jag bara dör av lycka när jag ser ett. Men sen blir man ju lite ledsen också... Eftersom de är utrotningshotade och så....

Och apropå rubriken; Berlusconi.... Vad fan håller han på med alltså? Han är ju vidrig, hur kan han fortfarande ha makten!?!? Det övergår mitt förstånd! Om en politiker i Sverige hade hållit på som han gör skulle ju hela partiet gå under.

Som ni märker är jag väldigt splittrad idag.... Jag har nog lite för mycket att tänka på. Och dessutom så är det lite såhär min hjärna fungerar. Den tänker korta små saker, och innan den tanken har kunnat utvecklas och bli "färdig" så börjar jag tänka på något annat. Det gör det väldigt svårt för mig att skriva uppsatser. Jag kommer alltid in på sidospår.

Men för att avsluta med en bra sak. Titta på den här bilden. Jag kan inte sluta fnittra! Hihi.

Dags för det bästa på Youtube.

Jag överanvänder youtube lite.... Jag är hela tiden på jakt efter det perfekta youtubeklippet. Här är några fina jag hittat på sistone.Tack för mig ha en trevlig kväll!

Ett kort inlägg.

Vi var på chicago igår. Bilder och videos hittar du i min dagbok. Riktigt roligt var det!

Nu ska jag snart iväg och träna. Puss
Om att bo i lägenhet.

I hela den delen av mitt liv som jag minns har jag bott i samma lägenhet, och jag älskar det. Jag älskar att sitta ute på vår gård och småprata med grannar och se barnen springa omkring. En annan sak som kan vara rolig är att man ser rakt in till folk. Man får en mini-inblick i en helt okänd persons liv. Det är verkligen inte så att jag sitter och "spionerar" på mina grannar, men ibland kan jag inte hjälpa att titta....

För de flesta som bor mitt emot mig har sån fruktansvärd fin inredningsstil! Jag blir alldeles inspirerad av att sitta och småsnegla in hos de. I ett fönster bor några som har ett rum som är helt svart-och-vit-randigt. Himla fint. I ett annat fönster finns ett litet rum med en endast stol och hundratals LP-skivor. Och i en tredje lägenget har någon ett rum som ser lite ut som det gjorde på 1700-talet. Det är som att titta in i ett av fönstrena hos Marie Antoinette...

Men sen finns det ett fönster som jag inte blir riktigt klok på.... Det är ett rum, som har en ljusgrå vägg och mitt i rummet står en lampa som ger en jättekonstig skugga. Och det är liksom det enda som finns i rummet! Sen går det massa siluetter förbi hela tiden. Och det är olika personer varje gång och de gör konstiga saker hela tiden. Jag blir så himla frustrerad på det fönstret... Vad håller de på med egentligen, vilka bor där, vad händer i deras liv?

(bild)

Dåliga vanor igen....

Har börjat komma in i mina dåliga vanor igen... Som att sitta uppe alldeles för länge på kvällarna och titta på film. Nu ser jag Stolthet och Fördom. Den är fin den. Skön att sova till....

Time to pretend.

Okej nu ska jag sluta deppa, för livet är ju helt okej.... Eller nåt.

Jag försöker förjäves hitta ny musik att lyssna på, men det är inget som riktigt vill fastna.... Allt känns bara okej. Ingen kärlek, om man säger så. Så tipsa gärna om det finns nån artist/låt/whatever som ligger er extra kärt om hjärtat.

Jag testade ballerina kladdkaka för första gången idag. Det smakade finfint. Fast inte kladdkaka. Men kladdkaka är ju mest kladdkaka på grund av konsistensen och det är ju svårt i en kaka... Men gott var det!

Just nu med en massa saker samtidigt... Har lite för många bollar i luften om man säger så....

Jag...
....lagar jortärtkockssoppa.
....försöker göra en GRYM spellista (lyckas inte).
....bloggar.
....pluggar kemi till mitt prov imorgon.
....spånar till mitt engelska arbete och till mitt svenskatal.
....håller på att svimma av ont-i-magen.
....äter ballerinakladdkaka.


Landscape at speed....

Jag önskar att jag hade något att säga men jag har inte det. Jag känner mig helt tom... Likgiltig till allt som händer runt omkring mig. Orkar inte ta tag i något. Vill bara ta och lägga mig i på botten av badkaret och sluta tänka.... Men badrummet är upptaget.

Om jag inte var så feg skulle jag ta tag i allt det som får mig att må såhär. För jag vet mycket väl vad allt beror på.... Men jag är för feg... Jag kanske ångar mig om jag gör det jag borde. Och så är jag för bekväm.... Det är ingen bra kombination av egenskaper....

Hela tiden tänker jag "NU gör jag det", men sen rinner det bara ut i sanden.... Något sysselsätter min hjärna ett tag och jag tänker "äh, det funkar ju... livet måste inte vara perfekt".


(bild)

Jag drömmer så konstigt igen....

Var tog blogglusten vägen? Jag tror den flyttade till något ställe där körsbärsträden redan blommar....

Här får ni så länge.

En sak som irriterar mig...

Jag har kommit på en sak som verkligen irriterar mig i filmer. Det är när barn inte tänker som barn. När man så tydligt märker att det är en vuxen som skrivit manuset. Okej det är självklart att det är en vuxen som skrivit manuset med det ska inte märkas!!!

I den filmen som jag nästan mest irriteras på det här fenomenet är i den första Harry Potter-filmen. Och det finns speciellt en scen i den som jag håller på att spy på! Det är när Harry förstår hur allt hänger ihop. Ni vet när han föstår att den som gett Hagrid drakägget måste ha gjort det av en mening. Han säger typ: "What Hagrid wants more than everything else is a dragon. And then a stranger shows up who just happens to have a dragonegg. (....) Why didn't I think of it before?!"

Det är den där sista raden som verkligen irriterar mig. Det är klart att du inte borde tänkt på det förut. Du är fan ELVA ÅR!!!! Vilken elvaåring kopplar ihop sådana saker egentligen?? Ush vad irriterad jag blir när jag tänker på det!


De finaste bilderna just nu.


(fråga för källor)

Lust for life....

(ursäkta dåligt ljud och bild)

Enough is enough!

Det finns saker jag verkligen inte kan skriva här... Saker som jag inte ens kan säga i verkliga livet. Jag hatar när det finns saker som verkligen är tabun att prata om.

Det är vackert det här.

På grund av en tillfällighet började jag titta på det här youtubeklippet. Det är från en film som jag inte har sett, men som jag tror heter Angel-A. Helt seriöst så är det nog en av de finaste filmscenerna jag någonsin sett! Nu är frågan om resten av filmen är lika bra som det är klippet? Om någon som råkar hoppa förbi den här bloggen vet, kan ni väl säga om så är saken! Och alla ni som inte har sett det är klippet, jag beordar er att titta!


Vardagsglamour.

Något som jag tycker saknas i mitt liv är vardagsglamour. Jag menar inte så att jag vill gå runt med långklänning i skolan, men ibland är det kul att fixa sig och sin omgivning lite på de vanliga dagarna. När jag kommer hem från skolan händer det ofta att jag blir vrålsunkig och går runt i leggings och tjocktröja med utsmetat smink hela kvällen. Jag avundas sådana som ser frächa och "snygga" ut även på lata vardagskvällar. Kanske är det bara så i filmer? Men jag tror att man kan känna sig lite mer levande och gladare om man inte helt tappar formen när man är hemma. Det är inte så att jag inte tycker man ska få vara "ful" och "lat" hemma hos sig själv. Men personligen känner jag mig så fruktansvärt seg sådana dagar...

Det behöver inte bara vara hur man klär sig. Kanske kan man unna sig att tända en brasa en kväll eller ta ett skumbad i en prinsesskrona?

Har ni några tips på vad man kan göra?

Mina tips är att....
.....Köpa nytt te och dricka i stora koppar.
.....Klä sig i sin favoritklänning en helt vanlig tisdag.
.....Använda grädde i maten och riktigt smör (allt blir godare så)
.....Ligga på botten av sitt badkar och hålla andan så länge man kan.
.....Sätt på en bra skiva och lyssna utan att göra något annat.


(bild)

Come on girl!

Att det är internationella kvinnodagen idag har väl ingen missat? Jag har tillbringat den här dagen med att dissikera en råtta, plugga galet och nysa som en tok. Hur låter det?

Som de absolut flesta konstaterar så borde inte den här dagen behöva existerar, men tyvärr lever vi ännu inte i ett jämställt samhälle och då kanske det kan vara bra med en dag för att försöka få lite mer fart på debatten? Jag är så himla glad över att jag lever både i ett land och i en tid då jämställdheten ändå är hyfsat bra. När jag var på Borneo såg jag inte en enda kvinnlig bilförare, och när jag åkte till Kuala Lumpur såg jag kanske 5 stycken, och då är KL ändå en stad där det är bilar överallt. Det fick mig verkligen att förstå hur långt fram i jämställdhetsfrågan vi är Sverige.

På sistone har jag även läst mest klassisk litteratur och ibland blir jag skrämd över hur kvinnosynen verkar ha sett ut förr. Många av dessa klassiska böcker har varit skrivna av män och ibland känns det som att de såg på kvinnor som oförstående djur.

Att leva som kvinna i Sverige år 2010 är kanske inte alls hemskt om man jämför med hur det var på t.ex. 1700-talet eller hur det fortfarande är i många länder utomlands. Men det finns fortfarande saker kvar. Varför ska man nöja sig med något som bara är okej? Jag är dock lite rädd för att jämställdhetsdebatten på sista tiden har mattats av. Bara för att vi lever i ett av världens mest jämställda länder betyder inte det att vi kan bli ännu bättre.

Här är en spellista med låtar gjorda av kvinnor jag gillar. Ni har fått den förut, men nu får ni den igen!

Alla tjejer (och killar) därute ska få en annan present av mig. Det är en sida med 100 tips för att börja älska sig själv. Något som jag tror att (speciellt) vi tjejer är ganska dåliga på.
HÄR HITTAR DU DEN PRESENTEN!Kanske den snyggaste människan på jorden?

Jag har blivit (okej jag har varit det ett tag nu, men ändå) fullkomligt förälskad i en modell. Hennes stil kan vara något av den coolaste, absoult bästa och mest klockrena stil jag någonsin sätt. Jag kan knappt hitta en dålig bild på henne... Och att hon tidigare varit tillsammans med den snygggaste, bästa, mest underbara man på hela jorden gör ju inte saken sämre. Alla vet nog vem hon är, Irina Lazareanu.

Kvällsfunderingar...

Ligger i min soffa, med endast mig själv och en bra spotifyspelista som sällskap... Dessa avslut på kvällar älskar jag för det mesta, det ger lite tid att bara tänka.... Men vissa kvällar leder alla dessa tankar bara till en fruktansvärd ångest.... Ångest är en alldeles för ofta förekommande känsla i mitt liv. Orsaker? Jag orkar inte gå igenom det, men det är det gamla vanliga...

Just nu känns det ungefär såhär:


(bild)

Småkakor...

Jag håller på att baka dessa kakor, men det som skulle bli 29 söta små bollar ser nu mest ut som en stor smet på en plåt... Vad har jag gjort för fel?? Lite lite mjöl och lite mycket smör skulle jag gissa på... Men vem vet, de kanske smakar sagolikt gott ändå.

God kväll kära vänner.

Jag måste upp tidigt imorgon så jag ska gå och lägga mig nu, men innan dess skulle jag bara vilja tipsa om en riktigt riktigt bra låt. James Yuill – This Sweet Love Jag kan inte sluta lyssna på den...Videon är kanske inte den finaste videon jag sätt, men galet bra låt!

Mitt framtida hem.

Jag är 17 år. Om ett och ett halvt år går jag ut gymnasiet, och förhoppningsvis kommer jag så snart det går flytta hemifrån. Just nu finns det nog inget som jag hellre vill, jag är så trött på att bo tillsammans med min familj. Skulle tro att det är en typisk känsla för en sjuttonåring, men ändå... Självklart förstår jag att man inte kan få sin drömlägenhet på en gång men så här skulle den se ut om jag fick välja.

En vindsvåning skulle inte sitta fel. Med en hängmatta.


Med en massa fina lampor överallt. Jag älskar lampor...Jag skulle ha ett magnifikt bibliotek. Med ett runt fönster i.


En fin balkong för fina sommarkvällar.


Ett kök fyllt med fina burkar.


Med utsikt över det här, helst samtidigt.Med väggar fyllda av minnen.


Lite så skulle det se ut... Om ni hittar en sån lägenhet kan ni ju ringa mig.
Btw, nu finns jag även på lookbook.

Nu ska jag berätta en sak....

...I staden växer inga blommor för när hjärtat mitt var högt slog jag ner den här ljuva kärleken med ett lasso. Jag sa "Jag vet inte vad jag ska göra" till svanarna och de simmande. "I sing I swim", svarade de med perfekt brittisk accent. Sjönk ner på marken, i ett virrvarr av små lätta moln. Visste att hennes ögon var under jorden, visste att hon dog ensam. Visste att varken vänner, älskare eller någon annan trodde att du under vägen tillbaks till mig tappat bort dig i rädslan för mörkret. Jag hör henne i mina drömmar. "Du har dödat mig" andas hon fram i ett LSD-landskap. Är det så det är att dö ung? Ett trummande ljud gör mig galen, dags att vakna upp, ensam. Jag kommer ihåg de dansande dagarna. Dagarna då solskenet fick se upp, så kär var jag i din rockAlla förutom jag säger att någon annans liv kan man inte leva. "Förlora aldrig din känsla för underverk", säger de, men att gå tillbaka till början är som vägen till frid, staket överallt, taggtråd... Tiden låter mig inte gå, för du vet att jag inte är god. Visst vet du?

Nu ska jag berätta en sak.
(all musik)

Vad hände med "fulfingret"?

När jag var liten (eller yngre för jag är ju fortfarande ganska liten) så fanns det ett uttryck som verkligen överanvändes, både i filmer, musik och i det "verkliga livet". Det uttryck jag syftar på är "fuck you". Jag kommer ihåg när jag gick i ettan kanske (1999/2000) och ALLA sa fuck you hela tiden och pekade med "fulfingret". Till en början förstod jag verkligen inte vad alla menade när de sa så, men sen sa nån äldre elev att det betydde "knulla dig". Och jag ba: Va? Jag kunde inte alls förstå meningen med att gå runt och säga så till folk. Det dröjde faktiskt ganska lång tid innan jag förstod att det var en slags svordom.

Men nu tillbaka till frågan: Vad hände med "fulfingret"? Jag tycker inte det känns som någon använder det eller säger fuck you längre. Är det så att det helt dött ut, eller umgås jag bara inte med sådana människor längre?


En morgon på ett lov.

Lyssnar på Antony & the Johnsons och ser snön dala ner utanför fönstret. Snön verkar aldrig vilja ta slut, men solen gör att man står ut. Utan solen skulle jag nog gå och lägga mig igen...

Läser "Ett porträtt av konstnären som ung", en bok som aldrig verkar vilja ta slut. Jag fattar inte allt direkt... Men den är fin ändå...

Är endast klädd i leggings och tjocktröja. Tänkte inte byta om idag... Om jag inte verkligen måste i alla fall...

En morgon på ett lov, en ganska bra morgon....

(bild)

Mars

God morgon, jag chockade mig själv och min kropp idag med att gå upp klockaan åtta.

Det har ju blivit Mars och en ny månad innebär självklart en ny spotifyspellista. Här hittar du MARS-musik.


Fina Nico

Dagbok

Den här bloggen är en blogg där jag försöker att inte skriva för mycket om min vardag och lägga upp för många bilder på vad som händer i min vardag. Men jag saknar lite av det som man till exempel gjorde när alla hade bilddagboken. Man kunde lägga upp massa bilder och så. Det var ganska roligt! Därför har jag skapat en underdomänen till den här bloggen som ska fungera ungefär som en dagbok för mig. Enjoy.

För att komma dit lägger man bara till /dagbok efter den vanliga adressen.

ALFAPET.BLOGG.SE/DAGBOK

Okej vi ger upp temat just nu...

Jag är sugen på att blogga men inte om bokstaven T, så just nu tar vi en paus från det.

En av mina stora passioner är youtubeklipp, och jag är på ständig jakt efter nya favoriter. Nu för en stund sen hittade jag ett som var så himla gulligt så det är inte sant.De är över 90 år gamla och har varit gifta i 62 år. Jag gråter lite inombords av lycka när jag hör om sådana här människor. Alldeles imponerad över hur två människor kan lyckas hålla ihop så länge och fortfarande verkar älska varandra. Många verkar ha ålderskomplex och tycka att det värsta som finns är att bli "gammal och grå", men om man får ha det såhär och leva med sin älskade så tycker inte jag det verkar så hemskt att bli gammal...

Tvivlar på detta också!

Okej nu har det gått två dagar med temat bokstaven T här på bloggen, och jag börjar redan tröttna på det! Det kanske inte var en så bra idé det här vid närmare eftertanke...

Trolleri.

Första inlägget på veckans tema: bokstaven T.

Enda sen min pappa högläste Harry Potter 1 för mig har jag varit fast, och min högsta önskan var under många år att få brev från Hogwarts. Trolleri har alltid facinerat mig, jag blir helt hänförd av folk som kan trolla... Försökte lära mig när jag var liten men jag hade inte direkt tålamodet...

Jag är inte lika fast vid Harry Potter nu som när jag var yngre, men det är enda alltid de filmerna som jag sätter på om jag inte vet vad jag ska se nån kväll. Fortfarande kan jag ibland hoppas att någon ska komma och berätta att jag är en häxa... Men nu är det kanske lite sent?


(källa)

T som i Tema, Totempålar, Tissel och Tassel.

Kommer ni ihåg att det skulle börjas med veckoteman på den här bloggen? Det är idag det börjar!! JIPPIE! Det gjorde dagen, eller hur? ;)

Nej men igår kväll var jag hemma hos tina och då hade jag fortfarande inte kommit på något bra tema... Tina tyckte att jag skulle ha Tina-tema på bloggen. Men det kanske inte var den bästa idén (sorry sötnos), men för att vara lite snäll ska temat istället vara bokstaven T. Ett ganska lätt tema att småstarta med, så från och med idag ska alla inlägg den här veckan handla om saker på T.

Här är lite fina t-ord.

Tistel Trombon Tissel Tassel Tid Tautuering Timglas Tokig Tada! Torka Tiding Toscakaka Tandborste


  • bloglovin
  • RSS 2.0