Tidsmaskin.

Tänk om man hade en tidsmaskin. Vart skulle ni åka någonstanns? Hit skulle jag åka.

Den här konserten med The Smiths. Det är magiskt alltså.
När de sjösatte Vasaskeppet. Dels för att se hur det var målat, för tydligen så var det målat i massa starka vackra färger. Och för att kunna säga att "jag vet att det kommer sjunka" och få rätt.Franskt 1700-tal och dansa runt i marängklänningar med Marie Antoinette.
Till the Albion Rooms när the Libertines var som störst.
Till Antikens Grekland, och gå runt i toga och tro på coola gudar.Och så till framtiden. Bara för att.

Ibland tänker jag att det skulle vara coolt att åka jättelångt tillbaka i tiden, och kanske hälsa på dinosaurierna eller titta på Big Bang. Men sen har jag kommit på att det nog skulle vara alldeles för läskigt för mig. Förlåt förresten för att jag inte bloggat den här veckan. Jag har haft praktik på Tom Tits Experiment, och jag har varit så katastrofalt trött när jag kommit hem att jag somnat nästan bums. Men nu har jag höstlov. Mitt sista någonsin...Mode.

För längesedan så hittade jag ett citat någonstanns. Jag kommer inte exakt ihåg hur det gick, men jag har kommit på hur mycket jag ibland tycker det passar in på mig. Typ såhär var det fast inte riktigt, och egentligen på engelska: "Jag tycker allt är fint. Antingen så har jag gåvan att se skönhet där ingen annan kan, eller så är jag bara en person med väldigt dålig smak".

För min del så gäller det här speciellt mode. Bara man ser att en person har tänkt lite innan de satt på sig kläder så tycker jag nästan alltid att människor klär sig så otroligt snyggt. Jag blir chockad varje dag hur otroligt fint och genomtänkt gamla tanter klär sig på tunnelbanan. Och jag tycker att man kan kombinera nästan vad som helst och det blir sjukt snyggt. När jag tittar igeom mode-bilder som jag har fastnat för så finns det inte någon som helst röd tråd. Bara det finns någon detalj som jag gillar så blir jag helt kär.

Personligen tycker jag att det är ganska jobbigt att klä på mig på morgonen. Jag skulle kunna match ihop vilka knasiga kläder som helst, känns det som ibland. Men bara för att jag är feg så brukar det i slutändan ändå bli svart/grått/vitt/tråk. Men egentligen bankar mitt hjärta för det där lite knasiga. Som man inte riktigt vet om man tycker det är snyggt eller fult. Saker som andra rynkar på näsan åt blir jag alldeles varm i magen när jag ser. Frågan är om jag har förmågan att se något vackert i allt, eller om jag bara har väldigt spretig och dålig smak?

Här är förresten lite modebilder som jag fastnat för på sistone. Kan ni hitta någon röd tråd? Himla knäppt alltså.

Igår firade vi min finaste Kajsa, som fyllt myndig. Det var himla fint. Men en sak hände som nu i efterhand känns himla knäpp. Kajsa fick nämligen två guldfiskar i present, men eftersom hon ansåg att hon skulle döda de inom en vecka så bor de just nu hemma hos mig. När jag vaknade i morse fick jag först en stor chock när jag såg fiskarna. Men sen kom jag ihåg gårdagskvällen. Under några sekunder var jag däremot väldigt konfunderad.... Men nu är saken så, att jag tycker så himla synd om de små firrarna, för de bor i en så himla liten glasskål och har inget roligt att titta på... Så jag tänkte fråga om det finns någon av er där ute som råkar ha något litet akvarium hemma som bara står och skräpar som ni skulle vilja skänka/sälja till mig. Hojta till i sådana fall!


Ni vet sådana där dagar...

Ibland så är det sådana där dagar och veckor (och månader och år) då man kanske funderar lite för mycket på saker och ting. En sådan vecka har det varit för mig. Hur kan små saker som ett litet futtigt fysik-B prov ens intressera sina tankar, när ens hjärna är upptagen med frågor om livets mening; och får lite lätt panik när man inte riktigt hittar ett svar.

Jag skulle göra en övning för några dagar sedan då man skulle skriva upp sina drömmar och vem man var just nu. Och det stod helt absolut blixtstilla. Det verkade som atomerna rörde sig långsammare och jag kunde knappt få ur mig ett enda ord. Sådana dagar ska man inte skriva på en blogg som egentligen hela världen skulle kunna läsa. Så därför har det varit lite tyst här de senaste dagarna. Jag tycker inte ni ska behöva lyssna på mitt babbel om sådant som ni troligtvis inte alls har någon lust att lyssna på, och just nu är det bara sådant som ploppar upp i mitt huvud. Så vi låter bloggen andas någon dag till.

Min kropp tog nog ledigt litegrann idag. Mitt sinne också för den delen.

Tja där ute i stugorna med de röda knutarna. Och alla ni andra också för den delen. Jag har så ont i kroppen att jag knappt vet att jag ska ta vägen. Trodde först att det var träningsvärk, men nu tror jag att det mer är någon slags otrolig trötthet bara. Det känns lite som att min kropp har annat att göra idag än att se till att jag kan lyfta mina armar och ben. 

Men idag hade jag tänkt tipsa er om lite bloggar jag gillar. Jag läser så ofantligt många, och jag tycker alla är så himla bra. Därför tänkte jag lite då och då visa vad det är för människor som jag tycker ska få lite extra uppskattning, och som verkligen är värda folk som läser de. 

Ohhboy är en blogg som jag tycker är smått fantastisk. Julia skriver så ofantligt fint och det träffar nästan alltid rätt in i hjärtat. Man blir liksom nästan aldrig besviken över blogginläggen hon skriver. De blir alltid underbara på något sätt.
Aenigma är Kajsas blogg, och dit tycker jag verkligen ni ska titta in. Nu på momangen. Den är full med inspiration, och Kajsa känns så himla vettig (just vettighet, tycker jag annars det ibland är lite ont om i bloggvärlden, och resten av världen också för den delen) och underbar så det finns inte. Dessutom ritar hon så himla tjusigt, och pysslar och massa annat fint.
Tomboy style är en blogg där det är massa bilder och citat från coola personer. Moderna som uråldriga. Det spelar ingen roll. Bara de har sagt något bra, eller är allmänt coola typ. 
Fiction romance är nog min favorit-tumblr just nu. Jag älskar nästan varenda bild som laddas upp där. Hett tips för er som har tumblr. Men självklart kan man ju även gå in och titta där om man inte har det.
http://fictionromance.tumblr.com

Jag tänkte att vi kör fyra bloggar lite då och då, så ni får lite tips. Puss puss.

Think outside the box.

Jag är inte en sådan person som - hur mycket jag än skulle vilja det - är bra på att rita. Efter att tappert försökt under hela min uppväxt så har jag upptäckt att min mormors konstnärsgener helt verkar ha kommit i dvala och ligger och vilar någonstan långt inne i en gen och väntar på andra, ljusare generationer; och att det är inte ens värt att försöka trigga igång de. För att vara ärlig så kan jag inte ens rita en streckgubbe. På grund av min oförmåga att få till även det absolut enklaste på ett snyggt sätt så har jag egentligen slutat försöka, och nu ritar jag bara om jag är absolut tvungen till det.

Det finns dock ett undantag. Jag älskar att rita kuber. En kub är enkel att rita, den är snygg, och den innehåller tusen och åter tusen möjligheter - bara man har lite fantasi. Därför så har kuber fått bli mitt kännetecken, och så snart jag lämnas med en penna och ett stycke papper så kan man vara säker på att det kommer finnas en kub där. Varenda marginal i varenda litet anteckningsblock är fyllt av de.

Om man skulle vilja så skulle man säkert kunna sönderanalysera det här starka behovet av att rita dessa figurer - just så som man troligtvis kan söderanalysera det mesta. Bottnar mitt kub-beroende i att jag känner mig instängd? Att mitt undermedvetna är instängt i en liten låda? Beror mitt kub-beroende på att jag tänker på ett sådant sätt? Att jag har lättare att uppfatta konkreta än abstrakta saker? Beror mitt kub-beroende på att jag tycker att allt ska vara rakt och rätt och slätt? Eller beror mitt kub-beroende bara på att jag tycker att lådor/kuber/boxar/vad-vi-nu-vill-kalla-de är en av de vackraste formerna som finns?

Och för mig räcker det inte bara med att rita fyrkantiga vanliga kuber. Av allt som går - och även sådant som inte går - har jag någon gång ritat en kub. Stjärn-kuber, hjärt-kuber, runda kuber, pyramid-kuber, hund-kuber. Ja, jag kan fortsätta i evigheter. Okej, kanske det inte ens kallas kuber längre när man gör som jag gör. Kanske är det så att jag har svårt att tänka tvådimensionellt. Kanske har jag ett behov av att få allting att ha tre dimensioner. Ja, vad vet jag. Det är i alla fall himla himla fint.

(källa)


Dagens autfitt.

Någon (vem?) efterfrågade "dagens outfit" när jag frågade er vad ni ville se mer av i bloggen. Så jag tänkte klämma in det såhär på eftermiddagen mitt i pluggkaoset. Egentligen kanske jag inte är ett gigantiskt fan av just dagens outfit, och det kommer ganska garanterat inte bli ofta. Mest för att jag klär mig ganska tråkigt just nu. Puss på er.


Ibland så.

Mina pengar har verkligen flygit iväg de här senaste dagarna, men jag har haft riktigt skoj så det kanske är värt det!

Idag bröt jag mot mitt godislöfte och åkte på chokladmässan på Nordiska muséet. Det är nog en av de finaste byggnaderna i Stockholm tycker jag. Jag är helt kär. På chokladmässan var det mängder med god choklad och mängder med människor. Jag fick med mig choklad med rosépepparsmak och choklad med aprikossmak hem. Det ska jag festa loss på ikväll. Helt vansinnigt gott faktiskt!

Jag har förresten börjat med en himla himla fin sak. Jag lånade Brott och Straff som ljudbok på biblioteket och den lyssnar jag på när jag går långa promenader i mitt nu väldigt röda Midsommarkransen. Det är verkligen otroligt mysigt att gå och lyssna på ljudböcker när man går långa höstpromenader. Det tycker jag ni alla ska prova.

Nu hade jag inte mer att säga för stunden, men sköt om dig. Jag tycker du ser otroligt fin ut idag.


Kortfattat vad veckan har bjudit på.

  • Jag har inaktiverat mitt facebook-konto.
  • Jag spenderade hela gårdagens eftermiddag med att torkar upp hundkräk från min lägenhet.
  • Jag har lyssnat helt galet mycket på Rolling Stones.
  • Jag har varit allmänt superfrustrerad över den tiden jag spenderar mellan klockan åtta och tre varje veckodag (ledtråd: skolan)
  • Idag köpte jag Håkans nya. Den är så där bara superfin så man dör. typ.
(källa)

Ett minne.

Ungefär vid Gränna så finns det ett ställe där jag aldrig mer kommer sätta min fot, inte ens min vänstra lilltå. Anledningen varför är inte för att jag upplevt något hemskt där, det är inte för att jag tyckte det var ett fult konstigt ställe och det är inte för att jag inte gillar Gränna. Anledningen till varför jag inte någon gång igen ska åka dit är för att det var det vackraste stället jag någonsin varit på.

Det var under en bilfärd - när jag kanske var nio år - på väg ner till vårt landställe på Västkusten som mina föräldrar kom på idén att ta en liten alternativ väg. Så ungefär vid Gränna åkte vi in på en liten skogsväg, för att se var den vägen hade lust att ta oss just den dagen. Och där var den; den vackraste vägen jag någonsin sett i hela mitt liv.

Den smala, gropiga, mjuka - som om någon lagt sockervaddsmossa överallt - vägen kantades av stora, gamla, knotiga träd som blev som en tunnel. Genom tunnelns lövkronetak sipprade den starka majsolens strålar in, och om man tittade utåt sidan kunde man se en familjär sjö spegla sommaren. Det var perfekt.

Jag kommer ihåg att jag pratade helt lyriskt om de där femtio metrerna med den perfekta vägen under hela resten av bilresan. Mitt nioåriga jag hade nog aldrig innan det förstått hur vacker världen var, hur överväldigande naturen kan vara.

Jag ska aldrig någonsin igen åka till det stället, till den mest fulländade vägen någonsin, för om jag gjorde det skulle jag bara bli besviken. Det får istället vara ett minne som ligger gömd i något blodkärl nära mitt hjärta.


(källa: http://weheartit.com)


Vad jag har i min väska.

En liten videologg ni kan titta på om ni inte har något annat för er.


Avada Kedavra.

Just nu är mitt liv som ett stort stressat trassligt garnnystan, och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja för att reda ut och ta tag i allt. Lite samma sak gäller den här bloggen. Jag har så mycket saker som jag vill berätta för er, och så mycket saker jag vill skriva om. Men det kommer inte riktigt ut. Suck, suck, suck. Men ni kan ju hojta till om det finns något särskilt som ni vill/tycker jag ska skriva om så kanske jag känner mig lite mer motiverad att ta tag i det.

Två månader och sju dagar kvar.

Idag är dagen då det är exakt två månader och sju dagar kvar tills jag fyller myndig. Det är dagen då jag inte längre behöver fejka mina föräldrars namnunderskrift för att jag glömt ge de alla viktiga papper. Det är dagen då jag inte längre behöver påminna alla om att nej jag kan inte gå ut på krogen. Det är dagen då jag blir en stor flicka. Och som alltid när man fyller år så måste man ju skriva en önskelista. Här är min.

True Blood säsong 1,2 och 3 skulle vara himla himla tjusigt att få. Bara för att jag älskar det så himla mycket och vill titta på det varje varje dag. Muminmuggar och annat fint porslin är något som verkligen får igång mig. Finns det något mer underbart än riktigt fina koppar? Och dr martens med rymdmotiv.... Jag skulle nog döda för att få de. Måste vara de mest perfekta skorna jag någonsin sett... Jag skulle vilja ha en stilren, tidlös väska. En sån som alltid funkar. Har lite svårt för det väskmodet som är nu. Sen skulle ett genomskinligt paraply vara perfekt. Dels för att jag inte har något paraply men också för att det är så himla fint. En ny parfym. Min är snart slut och det känns som att det skulle vara härligt med lite förenyelse. Eftersom min mobil börjar kännas som att den sjunger på sista versen så skulle jag hemskt gärna vilja ha en ny. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville ha en iphone... Sen har jag kommit på en sak som skulle vara sjukt bra att få. Nämligen en symaskin. Dels för att den vi har hemma är helt fruktansvärt dålig, men också för att det är en sådan sak som jag när jag väl flyttar hemifrån verkligen kommer vilja ha. Men då kommer jag aldrig köpa det. Sen skulle jag vilja ha ett nytt alfapetspel. Det vi har är på landet och det är så  himla tråkigt, för jag är jämt sugen på att spela. Och sist men inte minst så önskar jag mig pengar. Pengar, pengar, pengar. Till resor och sånt roligt. Och dessutom vill jag ha massa böcker och filmer. Så alltså, släkten... Det här kommer bli en dyr födelsedag.


Fina tweets.

Just nu är det kaos i min hjärna, mest tack vare att jag har trehundraelva saker jag måste göra den här helgen. För att liva upp det lite så tänkte jag visa några fina tweets som jag hittat på sistone. Kanske har visat något tidigare, men de är så härliga.

De röda löven menar allvar.

Mina knän är fortfarande kalla. Framför Star Wars episode VI under mitt efterlängtade täcke ligger mina iskalla knän och minns den kyliga oktoberkvällen därute i mörkret. Min iskalla knän känner lika mycket som mina kinder och min högra hjärtkammare att de röda löven menar allvar. Sommaren har tackat för sig, och kvar finns bara minnena om en tid då strumpbyxor inte existerade. Kvar finns bara känslan av att luften vill nagga kinderna lite lätt med tänderna och vetskapen om att snart så kommer luftens isande kyla inte bara nagga lite lätt utan bita hårt hårt. Kvar finns bara känslan av att hösten aldrig vill ta slut, vintern inte är som den ska vara och våren aldrig vill komma.

Alltid tycks jag glömma vad hösten egentligen gör med mig, med världen, och allt där emellan. Hösten består inte hela tiden av sol och vackra färger. Hösten består av dagar då man inte vill gå av tunnelbanan för man ser hur höstvädret leker rövare utanför. Hösten består av mornar där man förbannar sin väckarklocka över att den vägrar sluta ringa, trots att klockan måste ringa miljontals timmar för tidigt. Hösten består utav tretusensjuttioåttaochenhalv inlämningar och prov som tydligen kommer bestämma hur ens framtid ter sig.

Herr oktober, herr november och herr december (fram till den sextonde) jag måste uppriktigt säga att jag inte ser ett dugg fram emot att ni kommer och hälsar på, jag tycker ni kan vänta utanför dörren tillsammans med sverigedemokraterna, prov, mörka läskiga parker mitt i natten, och all annan förskräcklig skit. Sådetså.

Filosofi...

Jag sitter och pluggar filosofi. Att läsa tre sidor har tagit 65 minuter. Det är så förbannat tråkigt och raderna flyter bara ihop. Just nu ångrar jag som tusan att jag valde filosofi... Dels för att det är mycket mer annorlunda än vad jag trodde att det skulle vara. Man måste vara så tydlig och hålla koll på massa olika teorier. Jag hade nog en bild i huvudet av att man satt och drack te och flummade om allt som man tyckte var intressant. Och dessutom så består min filosofiklass av i princip bara jobbiga människor som har helt sjuka åsikter, leker besservissrar och som hånskrattar åt vad de andra tycker. Är så himla trött på det här... USH. Skulle verkligen behöva en personlig coach som gav mig lite pep talk just nu... Förresten, medans jag försöker sätta mig in i tråkiga texter om djurens kontra människors värde så kan ni ju ta och lyssna på spotifyspellistan för Oktober. Det är lite annorlunda musik än vad jag brukar lyssna på, men den är ganska fin faktiskt. OKTOBER.

I min silvriga lilla låda.

Högst uppe i min fullproppade bokhylla, inklämd mellan pocketböcker och gamla skivor, står en liten silvrig rund låda. Lådor är så fiffiga. Man kan lägga nästan allting i en låda, och man vet aldrig riktigt vad man hittar när man väl börjar rota runt där nere på botten. Det som finns i min lilla silvriga låda är något mycket viktigt, men samtidigt kanske det mest meningslösa som man faktiskt kan lägga i en låda. Där i har jag nämligen samlat minnen.
Där i ligger minnen från svunna tider, tider som aldrig kommer komma tillbaka. Hur mycket jag än skulle vilja det. Det finns en regel när det gäller min lilla silvriga låda. Man får nämligen inte ta bort något därifrån. Även fast jag nu tycker att mycket som ligger där är strunt så vet jag att när jag väl la i det i lådan så kändes det som att det var det viktigaste i världen, och då ska de för alltid ha en plats därinne. Ska vi kika lite vad som är i?

Under flera år så sparade jag alla biobiljetter när jag gått på bio så det finns mängder med sådana. Vissa av biobiljetterna är så gamla att man inte ens kan se vilken film det faktiskt var som jag gick på. Men jag tycker det är ganska fint ändå.


Det finns en ekorre som kan boxas. Han bodde i mitt högstadieskåp och det kändes så sorgligt att bara kasta honom när jag slutade så därför fick han flytta in här istället.


Det finns ganska mycket strunt också. Som massa gamla nyckelband, och broshar, och dagboksnycklar och kylskapsmagneter och sånt.


När jag, Becca, Tina och Roxi hade sex and the city maraton så skrev vi upp hur många gånger de hade sex bara som en lite rolig grej. Vi såg kanske hälften av alla avsnitt och såhär många gånger var det:


Av en fin flicka som jag träffade i Tyskland fick jag en liten minikompass, så att vi skulle hitta tillbaka till varandra igen. Det var så himla fint av henne tycker jag. Det sorgliga är att vi inte träffats sen dess.


Och sist men inte minst så har jag en massa massa massa lappar där det står saker som betydde något för länge sedan. Jag älskar att sitta och läsa igenom de där lapparna. För att se hur min handstil har förändrats, för att se vad som jag tyckte var viktigt för flera år sedan, och för att komma ihåg hur det en gång var.


Och det är det som finns i min silvriga låda. Hur är det med er? Har ni också något litet ställe där ni lägger små minnen på?

Nu blir det en internetbildbomb.

Jag har total skrivkramp verkar det som så därför ska ni få se alla fina bilder jag hittade på internet den senaste veckan.


Musiktips.

Tänkte bara tipsa om lite ny musik. Det är nämligen så att Carl Barât (från the Libertines och Dirty Pretty Things) har släppt en soloplatta och den är riktigt bra tycker jag. Betydligt mer poppig än vad han tidigare varit så även om ni inte gillar the Libs och DPT så tror jag ni kan uppskatta det. Här är första singeln från plattan och den har en himla fin video också, så den är värd att se bara för det. Plus att låten är grym. Jag kan inte sluta nynna.

Hur tänkte du där egentligen?

Hej hej därute i stugorna! Jag skulle behöva lite råd från er söta människor som råkar läsa det här. Det är så att jag igår nämligen gjorde en sak som kanske inte var 100% genomtänkt. Jag färgade nämligen topparna i min lugg turkosa. Och nu vet jag inte vad jag ska göra för det blev inte direkt *host* som jag såg det i mitt huvud. Jag växlar lite mellan att tycka att det är asfränt och groteskt fult. Så här ser det ut:Inte direkt turkost utan mer någon slags konstig grön färg. Nu är jag i valet och kvalet i hur jag ska göra. Det här är alternativen:

1. Färga håret brunt.
2. Bleka topparna och färga turkost igen, och hoppas att det blir turkost på riktigt. Jag blekte nämligen inte topparna den här gången vilket nog är anledningen till varfär det ser så konstigt ut.
3. Tvätta håret jättemycket och hoppas att färgen går ut fort.
4. Behålla det som det är.

VAD SKA JAG GÖRA?!?!


Mina nya köp.

Det är sällan jag hittar kläder som jag verkligen älskar men igår och idag har jag gjort tre helt fantastiska köp. Så jag tänkte bara visa er.

På beyond retro köpte jag en helt fantastisk 60-talsklänning med världens finaste krage. Kanske en av de finaste klänningarna jag sett i mina favoritfärger.
Sen köpte jag också en kofta/kavaj/nånting som var varm och mysig och perfekt.Och sist men inte minst så hittade jag på en liten second hand affär ett par skor som jag velat ha i en evighet. Nämligen ett par blommiga Dr Martens. Är helt överlycklig!  • bloglovin
  • RSS 2.0