Kokuhaku - Confessions (2010)

Den japanska filmen Confessions inleds med att en kvinlig lärare mister sin dotter, och hon anklagar inför hela sin klass två elever för att ha mördat henne. Sedan får man följa vad som händer efter detta, hur de anklagade eleverna reagerar, hur de andra barnen känner, och hur läraren vill få ut sin hämd.

Jag tycker att det var en fantastisk film! Det är en film som verkligen lyfter upp det svarta i människan. Dels svärtan som uppkommer då ens barn blivit mördad och hämnbegäret efter detta. Men kanske framförallt svärtan hos ett barn. Det är enligt mig det som gör den här filmen otrolig. Att visa upp hur onda barn kan vara, och vad det grundar sig i är något jag sällan sett i andra filmer. Att se hur ensamhet och känslan att bli övergiven kan driva någon till hemska handlingar; att se hur ånger kan göra en galen; att förstå att svärta är något som även kan existera hos små barn.

Dessutom är det verkligen en snygg film. Fotot är både vackert och känns genomtänkt, och barnen spelar helt osannolikt bra.

Jag personligen blev ganska illa berörd av det här filmen, det är en väldigt svart historia med bitvis mycket blodiga scener och vissa ögonblick blir jag nästan rädd för vad som ska hända. Men det här är utan tvekan en av de bästa filmerna jag har sett på mycket mycket länge.

RSS 2.0