Växa upp.

Jag kommer ihåg när varje steg man tog var unikt, när vägen till skolan kunde förvandlas till stort äventyr. Med monster bakom hörnet, stenar som kändes som Mount Everest och grenar som måste varit det bästa svärdet i världen.

Jag kommer ihåg när dagarna gick långsamt, nästan för långsamt ibland. När man lärde sig nya saker varje dag, och hann med att göra nästan allt man ville. När man bara tyckte att tiden kan väl gå lite fortare så jag blir STOR snart?

Jag kommer ihåg när man gick i lågstadiet och niorna var de coolaste och största i världen. Man smygtittade när de rökte bakom skolgården och cyklade utan hjälm. Och man tänkte att nån gång ska jag också bli så stor.

Och nu då? Andy i Toy Story blivit en stor pojke. Människor som är flera år yngre än mig har blivit popstjärnor och sportunderbarn. Till och med Harry Potter som följt mig som en trogen gammal vän under hela min barndom har växt upp. Och kvar har de alla lämnat mig, liggande i fosterställning under ett stort täcke. Undrande var min barndom tog vägen, undrande om det är dags att växa upp nu.

(källa)

Kommentarer
Postat av: Mimi

asnajs bild!

2010-12-02 @ 00:36:47
URL: http://lobotomimi.blogg.se/
Postat av: Siri

finis. Minns att jag såg upp till dig, när jag var mindre. Moa var det coola och äldre

2010-12-02 @ 09:54:31
URL: http://prinsvladimir.blogg.se/
Postat av: chi

å så där känner jag också ofta! När jag var yngre tyckte jag att folk som gick på universitet var så himla stora och mogna på något sätt. Nu när jag befinner mig här kan jag ibland inte se skillnad på killarna på universitet och de killarna som man gick med i 6an... Men det är läskigt när man börjar inse att ens föräldrar hade rätt om en hel del saker som man absolut inte tycket när man var yngre. Inget kan stoppa åldrandet, men fint är det om man lyckas behålla en del av barnasinnet :)

2010-12-02 @ 14:06:52
URL: http://linhchitranle.blogspot.com
Postat av: Elin

Åh vad fint, sådär känner jag också. Har jag redan vuxit upp? När ska jag växa upp och bli stor? KOMMER jag växa upp och bli stor?

2010-12-02 @ 18:14:48
URL: http://larssonelin.blogg.se/
Postat av: karin

moa! <3 precis sådär är jag med! saknar dej! <3

2010-12-02 @ 20:04:21
Postat av: Mimi

SV: Åh! Min pojkvän går i kärrtorpsgymnasium också! Och massa andra jag känner!

2010-12-02 @ 23:45:19
URL: http://lobotomimi.blogg.se/
Postat av: Joel

Växa upp är bara en metafor för fler svåra beslut... ;)

2010-12-03 @ 14:51:17
URL: http://joelsunderbara.blogg.se/

Det är här du ska skriva:

Ditt ytterst speciella namn
Självklart kommer jag tillbaka!

Mail

Har du också en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback

  • bloglovin