Matlagning
Idag var första gången på år och dag som jag lagade mat. Och jag menar inte steka köttbullar eller något sånt skit, utan på riktigt! Jag lagade nämligen fisk under frasigt täcke och det blev supergott! Och det var roligt att laga mat; det ska jag verkligen börja göra oftare! Och igår bakade jag ju kladdmuffins. Jag kanske ska bli en hemmafru ändå! Det skulle vara chill.
Här är receptet till fisken hur som helst:
Fisk under frasigt täcke
400-500 g fisk
1 dl riven ost
1 dl hackad persilja
50-65 g smör
2 dl smulat vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2-3 msk pressad citron
1 tsk dragon
- Sätt på ugnen på 225 grader
- Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta fisken och pressa citron över den
- Täck formen med aluminiumfolie och ångkoka fisken i ugnen i ca 15 min
- Smält under tiden smöret. Krydda med vitlök och dragon.
- Blanda i det smulade brödet, persiljan och osten i smöret.
- När fisken ångkokts; lägg smör-bröd-persilja-ost-blandningen över fisken.
- Gratinera i ugn ca 15 min.
- Klart!
Kommentarer
Trackback