Cupcakesrecept!
Lägger upp recepten på cupcakes som jag och Malin gjorde för nån vecka sen, eftersom nån söt person bad om det ;)
Daim-cupcakes!
(ca. 12 eller fler om man gör små)
150 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1,5 dl krossad daim (vi använde vanlig daim som vi krossade men i orginalreceptet ska man ha daimkulor)
2-3 dl socker
1 msk kaffe
frosting:
50 g rumsvarmt smör
1 msk kakao
2-3 msk kaffe
2 tsk vanilksocker
5 dl florsocker
100 g philadelfia ost (kan behövas mer)
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
1,5 dl kakao
125 g osaltat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,75 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl frysta hallon
100 g mörk choklad med hallon i.
frosting:
100 g philadelfiaost
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Karamellfärg (vi använde röd)
Båda recepten kommer ursprungligen från Matklubben.
Hoppas att någon uppskattar recepten iaf :)
Daim-cupcakes!
(ca. 12 eller fler om man gör små)
150 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1,5 dl krossad daim (vi använde vanlig daim som vi krossade men i orginalreceptet ska man ha daimkulor)
2-3 dl socker
1 msk kaffe
frosting:
50 g rumsvarmt smör
1 msk kakao
2-3 msk kaffe
2 tsk vanilksocker
5 dl florsocker
100 g philadelfia ost (kan behövas mer)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt sedan ägg, smör och kaffe
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Blanda sedan i de torra ingredienserna i den andra bunken. Rör sedan i daimen.
- Klicka i smeten i muffinsformarna (om ni har tunna formar, som vi hade, kan det vara ett tips att använda dubbla formar)
- Grädda i ugnen ca 12 min.
- Ta ut de och låt svalna. (obs! viktigt att de är kalla innan man tar på glasyren)
- Nu ska man blanda ihop frostingen.
- Blanda florsocker, smör, kakao, kaffe, vaniljsocker och philadelfiaost (kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning, menmen) till en jämn smet utan klumpar.
- Sen ska man ta på frostingen på muffinsarna. Vi gjorde det med en slickepott, men man kan även använda en sprits. Ta mycket frosting på! Då blir det som godast!
- Sedan är det bara att dekorera! Vi använde oss av krossad daim, men man kan typ använda sig av vad som helst!
- KLART!!
Hallon- och chokladcupcakes!
(ca 12 eller fler om man gör små)
(ca 12 eller fler om man gör små)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
1,5 dl kakao
125 g osaltat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,75 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl frysta hallon
100 g mörk choklad med hallon i.
frosting:
100 g philadelfiaost
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Karamellfärg (vi använde röd)
- Sätt ugnen på 180 grader
- Smält smöret
- Blanda ihop de torra ingredienserna
- Tillsätt ägg och mjölk till smöret
- Tillsätt sedan de torra ingredienserna till det andra och rör försiktigt tills det precis blandat sig.
- Hacka chokladen och häll i den och hallonen i blandningen.
- Klicka ut smeten i muffinsformar (använd dubbla om muffinsformarna är tunna)
- Grädda i ca 15 min.
- För att göra frostingen vispar du ihop smöret, florsockret, philadelfiaosten och citronsaften tills frostingen känns bra.
- Häll i några droppar karamellfärg så färgen blir fin.
- När muffinsarna svalnat är det dags att på frostingen. Använd en slickepott eller en sprits. Mycket frosting ska det vara!
- Sen är det bara att dekorera. Vi använde oss av chokladströssel.
- KLART!
Båda recepten kommer ursprungligen från Matklubben.
Hoppas att någon uppskattar recepten iaf :)
Kommentarer
Trackback