Cupcakesrecept!

Lägger upp recepten på cupcakes som jag och Malin gjorde för nån vecka sen, eftersom nån söt person bad om det ;)

Daim-cupcakes!
(ca. 12 eller fler om man gör små)

150 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1,5 dl krossad daim (vi använde vanlig daim som vi krossade men i orginalreceptet ska man ha daimkulor)
2-3 dl socker
1 msk kaffe

frosting:
50 g rumsvarmt smör
1 msk kakao
2-3 msk kaffe
2 tsk vanilksocker
5 dl florsocker
100 g philadelfia ost (kan behövas mer)

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret
  • Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt sedan ägg, smör och kaffe
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Blanda sedan i de torra ingredienserna i den andra bunken. Rör sedan i daimen.
  • Klicka i smeten i muffinsformarna (om ni har tunna formar, som vi hade, kan det vara ett tips att använda dubbla formar)
  • Grädda i ugnen ca 12 min.
  • Ta ut de och låt svalna. (obs! viktigt att de är kalla innan man tar på glasyren)
  • Nu ska man blanda ihop frostingen.
  • Blanda florsocker, smör, kakao, kaffe, vaniljsocker och philadelfiaost (kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning, menmen) till en jämn smet utan klumpar.
  • Sen ska man ta på frostingen på muffinsarna. Vi gjorde det med en slickepott, men man kan även använda en sprits. Ta mycket frosting på! Då blir det som godast!
  • Sedan är det bara att dekorera! Vi använde oss av krossad daim, men man kan typ använda sig av vad som helst!
  • KLART!!




Hallon- och chokladcupcakes!
(ca 12 eller fler om man gör små)
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
1,5 dl kakao
125 g osaltat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,75 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl frysta hallon
100 g mörk choklad med hallon i.

frosting:
100 g philadelfiaost
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Karamellfärg (vi använde röd)

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Smält smöret
  • Blanda ihop de torra ingredienserna
  • Tillsätt ägg och mjölk till smöret
  • Tillsätt sedan de torra ingredienserna till det andra och rör försiktigt tills det precis blandat sig.
  • Hacka chokladen och häll i den och hallonen i blandningen.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar (använd dubbla om muffinsformarna är tunna)
  • Grädda i ca 15 min.
  • För att göra frostingen vispar du ihop smöret, florsockret, philadelfiaosten och citronsaften tills frostingen känns bra.
  • Häll i några droppar karamellfärg så färgen blir fin.
  • När muffinsarna svalnat är det dags att på frostingen. Använd  en slickepott eller en sprits. Mycket frosting ska det vara!
  • Sen är det bara att dekorera. Vi använde oss av chokladströssel.
  • KLART!

Båda recepten kommer ursprungligen från Matklubben.

Hoppas att någon uppskattar recepten iaf :)

Kommentarer

Det är här du ska skriva:

Ditt ytterst speciella namn
Självklart kommer jag tillbaka!

Mail

Har du också en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback

  • bloglovin