En kaka om dagen är kanske inte så bra för magen, men det gör inget!
Hej hej! Det blev en liten bloggpaus. Men nu tänkte jag bjuda på några recept på saker jag har bakat den här veckan. Jag har kommit in i en riktig bakperiod och så här till jul så känns det riktigt fint.
Vit ischoklad från ett recept hos Söta Saker. Här hittar du det receptet.
Kokos och Lime kakor
Du behöver:
6,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
225 g mjukt smör
3,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
skal från en stor lime (jag tog iof citron, men det ska vara lime)
3 msk limesaft
1 dl råsocker
Värm ugnen till 175°C. Rosta kokosen i ca. 5 minuter, men passa den noga så den inte blir bränd.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en liten skål.
Blanda smör och socker med en elvisp tills det blir slätt och fluffigt. Tilsätt ägg, vaniljsocker, limesaft och limeskal.
Blanda i torrprodukterna och kokosen.
Rulla degen till små bollar och rulla de sedan i råsockret. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de med drygt 5 cm mellanrum.
Grädda 8-10 minuter. De ska vara lite lätt ljusbruna. Ta ut ur ugnen och låt stå kvar på plåten ca 2 minuter.
KLART.
Receptet kommer ursprungligen härifrån, men jag har översatt det.
Macaroons från det här receptet med den här fyllningen.
Vit ischoklad från ett recept hos Söta Saker. Här hittar du det receptet.
Kokos och Lime kakor
Du behöver:
6,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
225 g mjukt smör
3,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
skal från en stor lime (jag tog iof citron, men det ska vara lime)
3 msk limesaft
1 dl råsocker
Värm ugnen till 175°C. Rosta kokosen i ca. 5 minuter, men passa den noga så den inte blir bränd.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en liten skål.
Blanda smör och socker med en elvisp tills det blir slätt och fluffigt. Tilsätt ägg, vaniljsocker, limesaft och limeskal.
Blanda i torrprodukterna och kokosen.
Rulla degen till små bollar och rulla de sedan i råsockret. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de med drygt 5 cm mellanrum.
Grädda 8-10 minuter. De ska vara lite lätt ljusbruna. Ta ut ur ugnen och låt stå kvar på plåten ca 2 minuter.
KLART.
Receptet kommer ursprungligen härifrån, men jag har översatt det.
Macaroons från det här receptet med den här fyllningen.
Kommentarer
Postat av: Joel
Vit ischoklad... låter lite rasistiskt tycker jag... ;)
Postat av: kajsa
BÄSTA och finaste macaroonen jag sett. alla gånger!
Postat av: Emye.
åh så gott!
Postat av: astrid
åh vad fint med macaroons. de jag gör blir bara små klumpar
Postat av: Malin
Vit ischoklad, vilken fantastisk idé! Det ska jag föreslå att vi har i jul istället för äcklig vanlig ischoklad. Och vilken fin header du har, btw.
Postat av: kajsa
den vita ischokladen ser urgod ut! :)
Postat av: METTE
KOKOS OCH LIME-kakorna... kan vara den del som fattas i mitt liv. Jag ska ansvara för familjens julgodis på julafton. Har letat efter något lite syrligt eller något som kan bryta av all söt choklad och glögg.
Trackback