Memories of Matsuko (2006)

Jag skrev nyligen en recension av Confessions, och idag såg jag en annan film av samma regissör (Tetsuya Nakashima), nämligen Memories of Matsuko.

Det är en alldeles fantastisk, knäpp och färgsprakande skildring av ett otroligt tragiskt livsöde. Det handlar om Matsuko som går från att vara en sjungande älskad skolfröken till att bli en galen ensam gammal tant, och allt vad som händer däremellan. Filmen är fylld av dansnummer, små fantastiska detaljer a la Amelie från Montmartre och helt galna karaktärer. Men det som är det centrala och mest gripande med den här filmen är porträttet av en ensam kvinna, vars hela liv är en väntan på kärlek och lycka. Det är hjärtskärande att se hur hela hennes väsen bara försöker vara alla andra människor till lags, men som ändå inte får ett lyckligt slut. Helt svindlande bra är det.

Minuset med filmen är att den ibland blir ganska rörig, och att slutet är ganska långdraget. Men betyget blir ändå en mycket, mycket stark fyra (på gränsen till en femma) och jag tycker att ni ska se den här filmen bums.Kommentarer
Postat av: Anna T

Ska kolla upp denna film!

Najs blogg btw :)

2011-10-29 @ 18:51:23
URL: http://annatjernstroms.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0