Hej hej hej!

Jag har inte skrivit här på ett tag, för helt ärligt har jag varken haft tid och lust. Men det här är de senaste filmerna jag har sett och lite kort vad jag tyckte.

Gudfadern (nej, jag hade inte sett den tidigare. Och jag tyckte bara den var otroligt överskattad. Okej den var verkligen inte dålig, ´tvärtom. Men så jävla bra som alla sagt att den är var den fan inte. Betyg: 4)

Det femte elementet (den här älskade jag. Shit pommes frittes vad härlig den var. Nästan allt jag kräver för en bra film hade den! Betyg: 5)

Garden State (jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den här filmen. Jag älskade alla små detaljer i filmen. Men jag tyckte inte alls om filmens helhet. Jag förstod aldrig under filmen riktigt vad de ville komma till. Men den var ändå sevärd. Betyg: 4)

Mary and Max (leranimerad film som var helt otroligt fantastisk. Älskade varenda microsekund. Se den nu! Betyg 5)

Himmel över Berlin (jag skrev ett inlägg om den här filmen, men det har försvunnit... Men en bra film! Fast jag var nog lite för trött när jag tittade på den för att kunna uppskatta den till 100%) Betyg: 4)

Hämnden.

Förra lördagen så tyckte min mamma att hon och jag skulle gå på bio och hon fick välja vilken film. Det blev den danska filmen Hämnden där Mikael Persbrant spelar läkaren Anton som jobbar för läkare utan gränser i Afrika. Pararellt till den historien så handlar det även om Antons son Elias hemma i Danmark. Han har det inte lätt och utsätts för mobbing och annat. Då kommer en ny pojke till skolan, och de två blir vänner. Men den nya pojken lurar med Elias på massa olika saker, och deras vänskap utvecklas till något kanske inte helt hälsosamt.

Det här är en fantastisk skildring av människor och hur människor tänker. Den behandlar olika moraliska problem, på ett yttert intelligent sätt. Vad är rätt och vad är fel? Finns det saker som man faktisk får hämnas för?De danska barnen spelar helt fantastiskt bra. Och så även Persbrandt. Allt känns äkta, något som jag tycker är väldigt ovanligt att se i nordiska filmer.

En väldigt bra film för att sammanfatta den, men jag tycker ändå att det saknas något för att kunna sätta en femma.

RSS 2.0