Okej jag ändrar mig...

... Sherlock Holmes var inte alls bra!! Den började jättebra, men sen blev allt bara dåligt! Det enda som var bra var stilige Jude Law.

Film.

Min pappa tvingade precis mig att se på film med honom istället för att plugga. Det är så det ska vara, eller hur? Vi ser på den nya Sherlock Holmes filmen, och hittils måste jag faktiskt säga att jag tycker den är riktigt bra (och att Jude Law är FRUKTANSVÄRT snygg i rollen som Watson gör inte saken sämre), men jag har ju inte sett klart den än så jag ska egentligen inte säga något...

Puss


Let's dance to Joy Division.

Äntligen fredag. Veckan har kännts lång. Alldeles för lång.

Jag vet inte riktigt varför, men idag har jag väldigt ofta tänkt på dans. Jag började aldrig dansa när jag var liten och det är något som jag idag verkligen ångrar. Jag är helt faccinerad av det. Och visst är det så att jag dansar då och då. Men då blir det mest på skoj och aldrig så fint som det kan vara. Jag brukar dansa runt hemma i lägenheten när jag är själv ganska ofta, men det är aldrig på allvar. Dans kan verkligen vara vackert, och då menar jag inte dans som i Let's dance, utan mer på riktigt...

Visst vore det underbart om alla dansade lite mer? Man blir ju verkligen glad av att dansa. Jag tycker alla ska börja med det.

Och som de flesta hjärnor så börjar min starta en massa kejdetankar när jag tänker på en sak. Som idag när jag tänkt på dans, så har min hjärna börjat tänka på musik tillsammans med dans. Det är ju en ganska självklar kombination, men jag menar mer låtar som handlar om dans. Har upptäckt att det finns ofantligt många sånger där de sjunger om dans... Nästan lika många som det finns sånger där de sjunger om kärlek...
Här är några med dansanknytning.


Bara för att den är så fin.

Här är en gullig film för alla ni som sitter uppe och har tråkigt och surfar runt på internet, som jag.


När jag var liten...

...trodde jag att luddet från strumporna som man får mellan tårna var getingar, och mär jag badade och såg de blev jag jätterädd...

Ville bara säga det.

A portrait of the Artist as a young man.

"He still tried to think what was the right answer. Was it right to kiss his mother or wrong to kiss his mother? What did that mean, to kiss? You put your face up like that to say good night and then his mother put her face down. That was to kiss. His mother put her lips on his cheek; and they made a tiny little noise: kiss. Why did people do that with their two faces?"

A Portrait of the Artist as a Young Man - James Joyce

Här är en spotifylista om ikväll. Nu kommer natten.

Daily Booth.

(Förresten så har jag blivit medlem på Daily Booth. Det är ett ställe där man lägger upp photobooth bilder, typ. Om ni är intresserad av typ hur jag ser ut för dagen och så är det där ni ska kolla! Här trycker man för att komma dit! Kommer att finnas som länk också)

Matematik?


Youtubefavoriter.

Jag vet hur tråkigt det är när bloggare postar youtubeklipp som de gillar. Personligen brukar jag hata när andra gör det... Men nu är det så att ibland så hittar man så fina, fina klipp på den lilla hemsidan och då vill man ju inte annat än visa de för nån annan! Så här är några youtubeklipp som jag sannerligen tycker alla ska titta på!

1. Sebastian Telliers video för låten la ritournelle. Den låten är så himla himla bra och videon är nästan bättre!2. Joe Strummer blir arg under en intervju. Ibland önskar man att man levde under nån annan tid.3. En VÄLDIGT grym cover av St Vincent på Nicos låt These days.4. First Aid Kit har precis släppt ny skiva. Den är riktigt bra! Och så är det ju lite roligt att en av tjejerna gått i vår skola!5. Typ världens gulligaste unge spelar I'm yours!6. En bebis som dansar till put a ring on it!Nu börjar jag bli trött! Känner att klippen blev sämre och sämre ju senare jag la till de... GOD NATT!

Jag fick MVG i Matte C!!!

Jag har varit så fruktansvärt glad idag. Jag vet inte om det har synts utanpå, men inuti mig har det bubblat av lycka. Jag älskar sådana här dagar där man känner att vad som helst kan hända och man skulle inte bli mindre munter för det!


JAG VILL RESA!

Livet rullar på. Här är min söndagsspellista. Det blev gammalt blandat med nytt, sorgligt blandat med glada toner. Ungefär som jag känner mig just nu.


Jordärtkockssoppa.

Jag har precis lagat den söta Elsas jordärtkockssoppa. Den var magiskt god! Här hittar du receptet!


Jag har så mycket att säga! Var ska vi börja?

Hej hej kära vida världen. Den här dagen har varit händelserik. Fast på små saker! Ett axplock på vad jag gjort!


♥ Jag har börjat läsa Goethes "Faust" och upptäckt hur mycket jag älskar att läsa på vers!

♥ Jag har omvndlat mitt skrivbord till ett rum (!) som har randiga väggar och en persisk (eller vad det nu är) matta på golvet. På väggen hänger det tavlor av Dalí, fina foton och citat och på golvet kan man lägga sina bilder och dokument i högar! Jag älskar det! Titta själv hur fint det är!
♥ Jag har raderat en vän på Facebook som gick med i en rasistisk grupp.

♥ Jag har suttit och småfnissat till bilderna på den här hemsidan.♥ Och så har jag fått rida Charina för första gången på år och dar.
Januari

 

Här är Januaris spellista. Slit med hälsan.


Hej jag går natur och har därför inget liv.

Förlåt för att min blogg är mer död än en nertrampad myrstack just nu...

Skolan håller på att ramla över mig. Jag har inte börjat med kemin eller fysiken. Matten har jag inte ens tagit hem. Just nu sitter jag och skriver en analys av Mästaren och Margarita. Den var så bra och jag vill göra den rättvis, men det går inte så jävla bra om man säger så...

Men det som muntrar upp denna kväll är:

1. Min bokstavsklännnig
2. Mitt te som heter "Kiss me Kate". Tycker namnet påminner om Förgätmigej, en av mina favoritblommor.
3. Polkagrisar i en filmburk.


Orosmoment för dagen är...

...det falska skolmassakershotet mot min skola.
...att min hund opererades.
....svenskaanalysen som jag knappt börjat med.
....att kaffet är slut.


I brist på annat

Jag har tråkigt så därför gjorde jag det här:


Det bästa på youtube just nu.

Just nu gör jag verkligen inget som jag borde göra. Jag borde städa mitt rum, laga mat eller börja skriva min svenska analys på Mästaren och Margarita. Istället sitter jag och kollar på olika youtubeklipp... Det här är det bästa just nu.


1. Ett av de bästa banden någonsin, the Smiths, var på 80-talet med i ett barnprogram. Fint som snus typ.

Ett av barnen: Where are we going?
Morrisey: We're all going mad.2. Två tjejer gör en cover på finaste Håkans 13. Man längtar lite till sommaren när man ser det här....3. Bruce Springsteen gick på Köpenhamns gator, mötte en gatumusikant, tog upp en gitarr och tillsammans spelar de "the River". Normalt sett är jag inte direkt ett Springsteenfan, men det här är fint!Hemma i Sverige.

Nu har jag varit hemma ett par timmar. Jag känner mig helt virrig och varken min kropp eller hjärna fattar riktigt vilken tid på dygnet det är. Morgon eller kväll? Jag känner nästan separerad från tiden; som att den inte har något att göra med mig. Samtidigt är jag så jävla trött så det finns inte....

Nu har jag 3111 bilder att gå igenom, men de får ni kanske se nån annan gång. Puss

Vykort från Kuala Lumpur.

Hej där hemma i kalla Sverige!

Just nu är jag i Kuala Lumpur. En helt galen stad som är riktigt rolig! Om vi inte shoppar glassar vi vid poolen eler dricker iskaffe. Här är det varmt! På dagen är det nästan jobbigt varmt, men på kvällen är det perfekt! Då kan man gå i shorts och linne utan problem. Jag kan bara säga att jag inte längtar efter att komma hem...

Ha det bra, ses snart!


(bild från när vi var på en kvällstur på en av Borneos floder)


Borneo.

Hej där hemma i Sverige! Jag sitter just nu i solnedgången på Borneo. Det är verkligen underbart här!! Hittils har jag varit i djungeln och sett orangutanger och krokodiler, snorklat bland sköldpaddor, hajar och koraller på en riktigt paradisö och bara haft det alldeles underbart! Just nu är jag på en ö som heter Mabul. På söndag åker jag till Kuala Lumpur för lite shopping! 

Ha det underbart! Ses snart! <3


  • bloglovin
  • RSS 2.0