Laleh i Södertälje.

Laleh är en sån artist som jag inte toklyssnar på, men som när jag väl lyssnar på tycker är superdunderfin. Därför tyckte jag att det lätt vart värt 100 riksdaler att åka och se henne. Jag och Tina begav oss därför igår kväll iväg till okända trakter, närmare bestämt Södertälje. I Södertälje var det grått, fullt med fjortisar och inte direkt mysigt men efter en middag på ett konstigt gatukök gick vi till Södertälje stadsscen (tror jag det hette) och där blev det andra bullar.

Efter ett förband som varken jag eller Tina var speciellt intresserade av (clockwise) så började Laleh och hon var så fin, så fin, så fin! Egentligen skulle jag inte vilja kalla det för en konsert, det var mer en slags enmansföreställning. Hon pratade om när hon var liten, hon kunde avbryta sig mitt i en sång för att berätta om när hon skrivit den och hon var bara sådär härligt konstig! Jag tror aldrig jag har skrattat såhär mycket på någon konsert tidigare, och det är ett ganska bra betyg tycker jag!

"Konserten" avslutades med pusskalas och det lät så himla gullig, typ som fågelkvitter fast finare!




"Man skulle lätt betala 3000 för den här killen"





Hej det är söndag, men egentligen inte för jag är ledig hela veckan!

Hej! Förlåt att uppdateringarna inte direkt flödat in, men jag har haft annat för mig, eller nåt sånt. Snart ska ni få en "reccension" på den fina Laleh konserten jag var på igår, men youtube är galet seg på att ladda upp mina videos så det dröjer lite till...

Jag blir lite mobbad av mina vänner för att jag gör spotifyspellistor hela tiden, och därför har jag inte lagt upp nån på ett tag... Men nu tänkte jag lägga upp alla som jag gjort den senaste tiden... De är nästan allihopa fortfarande under förändring, men jaja! Kanske har lagt upp några förut, men wtf.

I am not a robot. bara allmänt bra låtar + era tips.

I must belong somewhere. En blandning mellan pepp och depp

Prinsar, prinsessor, kungar drottningar och jag. En lista som handlar om det den heter.

Söndag. Peppiga låtar att lyssna på en söndag.

nu sticker ja! Gjorde jag innan jag skulle sticka till Borneo, om att ge sig iväg.

Dansa dansa rör på hela kroppen. Låtar om att dansa.

En stor blå tavla. Låtar gjorda av starka tjejer

Friends are like potatoes. if you eat them they die. En spellista om vänskap

17 år. Om att vara 17 år, som ja.

En gemensam nämnare. ehh... jag var lite obsessed av en sak ett tag... Den som gissar vad den gemensamma nämnaren är först får en puss eller så.

Alla hjärtans dag. Hade tänkt ge er den här som alla hjärtans dag present men den blev inte så bra...

Nya versioner av kända låtar. Bra covers.

Börjar längta till sommaren.... Om att vilja  ha sommmar NU. Inte klar än....

Fest - allt Massa bra partylåtar samlade. Kan finnas viss skit i den...


Vad jag har lyckats med sista veckan i februari.

  • Försovit mig 11,5 timmar på en dag.
  • "Dansat" Lindy Hop för första gången.
  • Haft extrema humörsvängningar.
  • Upptäckt fördelar med en datormus.
  • Fått kämpa för att ta mig till skolan, pga SL.
  • Känt mid sämst på jorden.
  • Längtat extremt mycket efter att sluta gymnasiet, och upptäckt att jag nästan har hälften av tiden där kvar.

Nu har jag lov (!).

Mina fredagar ser nästan alltid likadana ut...

Jag går en dag i skolan med bara naturämnen, och avslutar sen med en fotolektion som är ALLDELES för lång. Sen bär det av till stallet. Där rider jag mellan 17 och 18 och då är jag som i en annan värld. Det är verkligen den perfekta övergången mellan skola och helg (eller i det här fallet lov). Ibland tvekar jag lite över ridningen, för ibland känns det verkligen inte som det går framåt... Men den här timmen är verkligen guld värd!

När jag kommer hem blir det "svensson-svensson-kväll" med god middag, lets dance, och sovande i soffan. Fredagaskvällar är heliga för mig, trots att de egentligen bara består av slöande i soffan.


(jag red en "liten" häst som heter Wesselton idag. det var första gången
jag använde en graman så det blec lite mycket att hålla reda på...)

En kväll på Chicago.

Igår gick jag och några vänner till Chicago för att dansa. Det var fruktansvärt roligt! Jag har aldrig dansat förut och kände mig jättedålig, men roligt var det!






(mer bilder på FB och fler videos på youtube)

Min mormor.

Min mormor är konstnär. Min mormor tycker om kråkor och katter. Min mormor är en av mina största förebilder. Jag får sån inspiration av henne, även om hon ibland kan vara väldigt jobbig. Men så är det väl med ens familj?

Det jag tycker bäst med henne är att hon fortfarande har barnasinnet kvar, fast hon är 72 år. Hon är en mycket mer levande människa än de flesta jag känner. Det ger mig hopp om framtiden på något sätt, om att man inte behöver bli gammal, grå och tyna bort.

Min mormor är en sån som utanvidare ställer sig och steker 50 pannkakor om man ber om det, och som köper 20 kg jordgubbar bara för att hon känner för det. Hon har ställt ut en toalett mitt i sin trädgård, och hon tror att hennes katt är den smartaste på jorden. Hon gör spontanresor till Egypten och hon samlar på tid i burkar.

Min mormor är fin hon.

Här kan man läsa en hyfsat ny artikel om henne om man har lust.




Toalett - "Skelettgalgar i Garderoben"

"Det är något jag vill berätta"
"Sedan"  -  "Jag minns den ljuva tiden"

Ja vad tycker ni om det dåe?

Jag känner att jag just nu är inne i en bloggtorkaperiod. För att lösa det, så ska jag prova att ha veckoteman på den här bloggen. Så kanske det blir lite mer intressanta inlägg. Om det är något speciellt ni vill höra om är det bara att säga till. Nu måste jag plugga. Det går sådär.


”if you really need it You just won't leave it behind”


rubrik: Death on the Stairs - The Libertines

Positiv inställning!

Jag tycker vi struntar i att SL förstör mitt liv idag och istället fokuserar på det som gör att jag trots allt orkar med den här dagen:

♥ Solen sken och det är åtmistone inte såhär illa i Sverige.

♥ Min mamma vill köpa fler muminmuggar.

♥ Vetskapen om att det är lov snart.

♥ Fina bilder på pussande pojkar.

♥ Det är inte längre mörkt när jag går upp.

♥ Jag har kommit på en sak.

Det här och det här youtubeklippet.

Min ostronoskuld togs igår.

Igår åt jag mitt första ostron. Och vad ska man säga om det? Man kan väl säga att det var en liknande upplevelse som första gången jag shottade sprit.

I handen hade jag något jag kände skräckblandat förtjusning till. Runt mig satt människor som alla stirrade och undrade hur bra jag skulle "klara" mig. Om både ostron och shottar hade jag hört både skräckhistorier och kärleksförklaringar. Man drar i sig de. Sväljer. Var det här det? Det som alla pratat om? Eftersmaken kommer. And that was it.

Personligen tyckte jag verkligen inte att ostron var något speciellt. Det var inte gott, inte äckligt. Bara ett stort "jaha?". Och hur fan kan folk betala för det här? I och för sig tycker jag att det har blivit helt annat att shotta nu på senare dar. Det är på något sätt både värre och bättre än första gången. Kanske blir det också så med ostron?


(en av de här åt ja...)

Grattis!

Idag fyller min pappa 50 år. Grattis pappa!

Det är fullt hus här hemma så jag kommer nog inte kunna uppdatera bloggen... Men ha en snöig lördag!
Här är en spellista med lite av den musiken ni tipsade om och lite annat. Puss
I am not a robot.

Mina fotolektioner....

På fredagar sitter jag oftast framför en dator i skolan och har "foto". Men jag gör för det mesta inte så mycket... Det är ganska tråkigt egentligen... Här är de bilder jag hittils gjort:




Om att använda sin tid till rätt saker.

Idag borde jag ja pluggat... Idag borde jag ha pluggat hur mycket som helst. Men vet ni vad jag har gjort istället? Jag har letat igenom spotify efter de bästa coverlåtarna och sammanställt de till en spellista. Snacka om att utnyttja tiden till bra saker...

I de allra flesta fall älskar jag när någon gör en cover på en låt. För ofta tycker jag att man får en helt annan känsla för låten och man får höra den på ett lite annorlunda sätt. Och i många fall kan en cover också vara ett sätt att upptäcka orginalartisten (t.ex. så upptäckte jag the kooks genom Lilly Allens cover av Naive).

Självklart finns det ju också undantag. Ibland slaktar artisten verkligen låten när de gör en cover på den. Exempel på det är Paul Anka - Smells Like Teen Spirit och the Flaming Lips - Can't get you out of my head. Fruktansvärt dåligt!

Men för det mesta älskar jag covers och nu har jag sammanställt en spotifylista till er (eller egentligen kanske mest till mig). Den innehåller några av de bästa coverlåtarna som finns tycker jag, och några till som inte är bäst men ganska bra de också. Det är ganska blandad typ av musik så den kan nog passa de flesta. HÄR TRYCKER DU FÖR ATT HITTA DEN.

Det som dock är lite synd är att det är så himla mycket fina covers som inte finns på spotify... Men därför får ni en liten youtubelista med "bra covers som inte fanns på spotify"...

...The Kooks - Crazy (Gnarls Barkley)
...The Kooks - Kids (MGMT)
...Peter Gabriel and Hot Chip - Cape Cod Kwassa Kwassa (Vampire Weekend)
...Babyshambles - Janie Jones (the Clash)
...First Aid Kit - Tiger Mountain Peasant Song (Fleet Foxes)


(källa)


En parantes

(Om ni inte har lyssnat på Marie Antoinette-soundtracket så gör det nu! Det finns typ inte en dålig låt! HÄR kan man lyssna)

Vem är du?

Idag hade jag massa ont i halsen när jag vaknade så jag stannade hemma och försökte plugga... Vilket inte direkt gick så jättebra... Men men.

Jag läser väldigt många olika bloggar, och då och då blir jag så himla förvånad över vad jag läser. Ni känner säkert igen er i att det känns som man lär känna de bloggare man följer. Så tycker jag väldigt ofta det känns i alla fall. Jag menar, man får ju höra om deras funderingar nästan varje dag. Men då och då får man se någon ny sida personen i fråga och ibland stämmer det verkligen inte överens med bilden av personen man "trodde man kände".

Som när jag hör vissa bloggare prata, och man hade förväntat sig en helt annan röst.. Eller som när jag precis upptäckte att en kille vars blogg jag följer har en ett år gammal dotter. Man blir bara så förvånad.

Man kan tro så mycket om personer, men sen visar det sig verkligen inte stämma... Ganska intressant. Om man vänder på steken så kan man ju dessutom börja spekulera i vad ni söta personer som läser den här bloggen tror om mig... Jag menar, det är mycket som händer i mitt liv som jag inte nämner här... Tänk om ni tror att jag är en helt annan person än vad jag är? Både en lite skrämmande men samtidigt intressant tanke....

Men det är väl allt det här som är det "fina" med internet? Att man kan vara en annan person än vad man egentligen är. Att man kan skapa sig ett "låtsasliv" och för ett slag få vara så.


(Källa)

Hamlet

Kom precis hem från att ha sett Hamlet på stadsteatern. Den var ganska bra tycker jag men jag orkar inte skriva något om det...

Jag tänkte fråga efter lite musiktips till alla som råkar läsa det här! Just nu känns det som att jag lyssnar på lite samma sak hela tiden... Så om ni har någon artist eller spellista eller låt som ni bara tycker är alldeles alldeles bäst, så kan ni väl tipsa mig?

Puss och godnatt!



Alla hjärtans dag!

Om någon missade det, så var det ju alla hjärtans dag igår! Det känns som de flesta antingen hatar eller älskar det... Personligen så tar jag det som ett extra tillfälle att hitta på något roligt! Som igår hade jag och fina vänner en urmysig middag tillsammans! Bilder finns på facebook om nån är intresserad. Här är en fin video på Malin och Markus när de dansar Lindy. Visst är de duktiga! Nu ska jag plugga saker jag inte fattar, ha en trevlig kväll!


Internet slukar mig.

Har precis kommit hem från en mysig alla hjärtans dag middag med massa fina vänner... Bilder kommer när jag hittat min usb-kabel.

Ni som känner mig vet att jag är medlem på typ alla internetsidor som finns... Och nu har jag hittat en till rolig att vara med på! Nämligen formspring. Där kan ni fråga mig vad ni vill! Om ni nu vill det.

Alltså om ni undrar något så gå in på http://www.formspring.me/moaoffrell och fråga på! (kommer även finnas under länkar)

Puss nu ska jag sova.

Ja vad ska man säga om det då?

Igårkväll ska vi inte prata om... Men tack Tina!

Just nu så har jag beslutsångest över hur jag ska lägga upp dagens lopp... Eller rättare sagt i vilken ordning jag ska göra de saker jag måste göra. Det har resulterat i att jag legat några timmar i soffan och typ halvsovit och vart sur på att ingen uppdaterar på twitter. Nu ska jag ta tag i det här.

Vegetarisk lasagne, okej?

Bland det äckligaste jag vet är vanlig lasagne.... Jag tycker verkligen att det är vidrigt! Men något som jag verkligen älskar är dock vegetarisk lasagne! Jag tror det är min favoritmat (på delad första plats med mjölkstuvade makaroner) faktiskt! Idag tänkte jag dela med mig av detta fantastiska recept. Fast det brukar inte vara jag som gör den i vanliga fall, så just den här lasagnen kanske inte alls är god... jaja.

Ursprungligen kommer receptet från Viktväktarnas kokbok.


Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft. Skär en squach, en stor morot, sex tomater, en purjolök, en vitlöksklyfta, en gul paprika och en röd paprika i småbitar och släng i en långpanna. (och ja, jag dricker latte samtidigt som jag lagar mat!)



Rör runt och ringla över 2 teskedar sesamolja. Salta och peppra.



Skjuts in i ugnen i ungefär 30 minuter (tills alla grönsaker är mjuka)



Under tiden gör du vita såsen som jag inte kan stava till. Skär en halv morot och en halv gul lök i bitar och lägg i en kastrull. Ta fyra vitlökar och krossa med en kniv, släng i kastrullen. Lägg även i 8 pepparkorn, en tesked riven muskotnöt och ett lagerblad. Häll sedan på 6 dl lättmjölk. Låt koka upp och ta sedan av spisen. Låt såsen stå i typ en kvart eller så.



När grönsakerna är mjuka tar du ut de och lägger i en bunke. Blanda med en burk tomatpastasås (ca 450 g). Mixa ihop allt med en stavmixer om du vill.



Eftersom jag tycker att italiensk salladskrydda är den godaste kryddan i världen så hade jag i lite i de mixade grönsakerna. Men det kan man göra som man vill med.



Lägg en halv dl vetemjöl i en kastrull och sila över den vita såsen (som bör ha svalnat lite). Men ta pyttelite i taget och se till så att det inte blir klumpigt.



Häll i lite smör (det står 2 tsk i receptet men man kan gott ta lite mer) och låt koka upp under omrörning och koka på svag värme typ 5 minuter. Var superförsiktig så det inte bränns vid, vilket det gjorde för mig ^^ Ha i lite peppar och salt om du tycker det behövs.




Varva sedan med grönsaksröran, riven ost, vita såsen och pastaplattor i en ugnsäker form. Överst ska det vara vit sås och mycket ost. In i ugnen i typ 30 minuter, eller tills det är varmt, pastan är mjuk och den har en fin färg.



Om man använder lika stora formar som jag blir det typ två stycken. NJUT!

(PS! Den blir nästan godare dan efter, och det är inga problem att ha den i frysen)

IMMD

Det var ett tag sen jag skrev. Jag vet. Jag ska skriva nåt lite mer intressant senare idag. Men nu vill jag bara tipsa om en liten, liten sida som finns här på internet. Många av er har säkert redan upptäckt den. Men tänkte berätta om den ändå.

Den heter IMMD vilket står för "It Made My Day". Där kan man skicka in små historier om saker som gjorde ens dag lite bättre. Här är några exempel.

My 5-year-old niece drew a picture of my mother with Crayons, and gave her bright blue hair. When my brother asked her if Grammy was an old blue hair, my niece said, "Um, YEAH, like a ROCK STAR!" IMMD

A know-it-all grad student was explaining to a professor about unicorns. "They only talk to virgins, you know," she said. "So what do they say," he asked. Exasperatedly, "Well, I don’t know," she replied. He just grinned and IMMD.

I was watching "The Little Mermaid" with my 12 and 5-year-old nieces. The 12-year-old asked me "Why does Ariel always seem to have on lipstick underwater?" I responded with, "Maybe she’s born with it." The 5-year-old, without missing a beat, said "Maybe it’s Maybelline." IMMD

Egentligen är det helt meningslösa saker, men jag blir alltid lycklig när jag går in där. HÄR HITTAR DU IMMD.

Varför....

....har jag inte pluggat?
....är det kallt ute igen?
....är det spotifyreklam hela tiden?
....tar alla livet av sig?

Adventureland.

Jag såg precis Adventureland. Det är egentligen en typisk "collegefilm", fast de är på ett tivoli, spelar bra musik och är lite mer allmänt coola.



(klicka på bilderna för fina youtubeklipp)

Love will tear us apart.

Jag har precis kollat på dokumentären om Joy Division som gick igår på SVT. Den var fin. Se den på svtplay fram till 11:e mars. http://svtplay.se/v/1880574/k_special__joy_division

När man ser den önskar man verkligen att man var född en annan tid.


I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars.

Jag är så trött på Stockholm och det tråkiga liv jag har här. Jag vill ut och upptäcka världen. Göra lite galna saker. Okej jag är bara 17 år, jag har hela livet framför mig, eller nåt. Men jag är så trött på det här!

Men trots att jag ofta skriver såhär lyckas jag alltid på något sätt hitta kraften att vara kvar där jag är, plugga trigonometri och halka runt i kylan. En sak som ger mig kraft är att titta på fina saker som de här.








(jag vet inte var bilderna kommer ifrån, om ni vet får ni gärna upplysa mig!)

Måndag.

Har precis varit på ett spinningpass där jag hade sendrag hela tiden. Sånt är roligt! Just nu känns det som jag drunknar i läxor, men nu är jag i alla fall klar med kemilabbrapporten.

Jag saknar vissa saker i mitt "gamla liv", men samtidigt älskar jag hur jag har det nu och det känns som det bara kommer bli bättre! Men det känns så konstigt att det var så länge sen, och jag känner att jag har svårt att lägga allt bakom mig helt...


Tack.

Tack för tipset om Whip it. Den var underbar!

I'm back...

...and I'm stronger than ever!

Nu har jag fått peppa till mig lite och just nu känner jag mig faktiskt väldigt glad!

Jag har alltid varit ganska mycket emot att tatuera mig. Jag har tyckt att det är häftigt på de som har en sån stil och så... Men det har blivit en sån sak som typ alla vill göra... Men på senaste tiden har jag börjat ändra mig lite och börjat tycka att det faktiskt kan vara asnice.

Om jag skulle tatuera mig skulle det var något som verkligen betyddde något för mig... Jag gillar när tatueringar ser lite lätt hemmagjorda ut... Vi får väl se vad som händer i framtiden... Här är några tatueringar som jag tycker sjukt snygga.




(alla är klickbara och kommer härifrån)



Tänkte bara bjuda på...

....princesstårta!

Nej, inte direkt. Jag tänkte bjuda Februaris spotifyspelist. Den har jag suttit och knåpat ihop denna fredagskväll. Enjoy!

FEBRUARI

Lite inaktivt...

Jag har inte direkt varit så aktiv på den här bloggen de senaste dagarna... Det beror på att de flesta av mina tankar och funderingar på sista tiden inte varit så glada direkt, och jag tycker det är onödigt att smitta er med min sinnesstämmning. Men jag ska försöka peppa till mig lite snart och ta tag i bloggen.

God natt.


Om att flyga iväg...

I mitt förra inlägg skrev jag att jag hade svårt att koncentrera mig när jag bara ville flyga iväg någonstanns långt borta. Det här inlägget handlar om vart jag vill flyga, och varje destination får en egen låt. Visst låter det bra!

Jag vill flyga iväg...

...till framtiden. För att se hur jorden ser ut, för att se hur jag har det, för att se om mina drömmar kommer slå in. Sen vill jag komma tillbaka, visa foton och säga: This is the future. Förhoppningsvis är det lite mer som i Star Wars.... Lite mer lasersvärd, fina frisyrer och "may the force be with you".



...till kärleken. Något som verkligen fattas i mitt liv... Det känns så tragiskt att skriva så, men det är så det känns... For lovers får vara kärlekslåten. Både för att det är en bra låt och för textraden "this is for lovers, running away" som passar utomordentligt till vad jag känner för, att fly iväg.



...från vardagstråket. Eller egentligen inte, för jag gillar delvis vardagen... Men jag vill hitta ett sätt att uppskatta de små sakerna i livet. Lite som i Amelié från Montmartre. 



...till Moskva. Är verkligen fruktansvärt sugen på att åka dit! Det skulle vara amazing! Soviet Kitsch är en av Regina Spektors bästa skivor tycker jag, därför får en bra låt därirfrån passa här.



...till sommaren. Jag vill verkligen gå omkring i shorts, äta mjukglass med strössel, ha picknick i fina parker och ha ledigt från skolan. Känns lite jobbigt att det bara är februari... Här kommer Summerbreeze.



...till tiden då man hade fina klänningar, dansade till klassisk musik och hela livet var en stor bal. Som i Marie Antoinette.



...ut i Rymden och chilla där lite... Liksom för att få lite perspektiv på tillvaron. Fast ärligt talat tror jag inte jag skulle våga... Det känns bara så... STORT... Man skulle nog känna sig ganska liten. Ungefär som när man badar på lite för djupt vatten alldeles själv. Vi kanske bara ska ta och stoppa Rymden I En Låda.



...till när jag är lite äldre, typ 22. Jag är trött att vara en liten pluttig 17-åring... 22 med Lily Allen får avsluta den här listan. 22 verkar vara en bra ålder. Det här är några 22-åringar:



Här är en spotifylista med alla låtar + några till som typ handlar om att leva livet. Puss.



Idag har jag insett...

...hur mycket jag gillar artister som bryr som om sina fans. Som t.ex. Adam Ficek, som nyss videochattade med alla som ville.

...att pannkakor är jäklans gott, men inte så mättande.

...att jag inte är bra på handboll, men inte bryr mig för fem öre.

...vad svårt det är att koncentera sig på fysik, när man hellre vill flyga någonstanns långt borta.

...vad mycket saker jag vill göra i livet, och att jag snart måste ta tag i det.


Har internet dött eller nåt?

Jag tycker verkligen att det känns som internet har dött... Det händer ju tametusan INGENTING! Inga uppdaterar sina bloggar, folk går bara med i en massa idiotiska grupper på facebook hela tiden, ingen skriver något roligt på twitter. Allt är DÖTT!

Internet är så himla tråkigt, och ändå sitter jag här. Kan det inte komma internet 2.0 eller så. Ett internet som är mycket mer exklusivt, roligt och som inte står stilla!?

Förlåt för att jag är grinig men just nu är jag på riktigt dåligt humör!



  • bloglovin
  • RSS 2.0