Musik musik musik!

Det här lyssnar jag på just nu

Ett urval av bra låtar

Nu ska jag snart sticka och träffa den söta Kajsa som jag inte träffat på evigheter! 

Om jag helt kunde bestämma mitt liv.

Om jag helt skulle kunna bestämma hur mitt liv ska vara i framtiden skulle det vara såhär:

Jag skulle bo i ett hus på landet vid vattnet.


Jag  skulle ha getter, hästar och hundar.
    

Min man skulle vara en blandning av dessa


Och våra barn skulle springa runt och leka i den vackra naturen.


Och jag skulle ha en vedeldad bastu vid vattnet.


Och mitt liv skulle vara fyllt av

rostiga cyklar träbåtar läsning av bra böcker under vackra träd vattenpipa tepartyn vitsippor nattbad soluppgångar chokladbollar  böghögar betydelse ridning i skogen skogspromenader skridskoåkning segling hjärtformade post-it-lappar latte med strössel på hängmattor lek med familjen varm choklad med vispgrädde snö grilla skidåkning solnedgång LP-skivor jordgubbar med socker bad dans fotografering kramar trocadero poolbadning morgonbad ensam risk guacamole fiska filosoferande på en båt











DET ÄR SÅ JAG VILL ATT MITT LIV SKA VARA.



Min trosbekännelse.


Jag tror på förändring

Jag tror att människan kan förändra och förändras

Jag tror att man ska söka lycka i det som finns runt omkring sig,

och att man ska uppskatta vardagens små mirakel

Jag tror att man ska ta vara på den tiden man fått

och göra den till den tiden man vill ha




R.I.P

The story is about love. It's about Peace and Love.

Nu är jag hemma. De senaste dagarna har varit underbara. Det här är min P&L resa. Btw förlåt för de dåliga bilderna. Jag hade bara min mobil att fota med... Alla "bra" bilder är från Rockfoto.nu.

Torsdagen

Jag gick upp 4:10. Det var längesedan man var så död på morgonen. Efter lite sista-minuten-packning började jag känna mig mer och mer pepp.

Klockan 6:14 gick tåget från centralen med mig, Rebecca, Tina och Johanna på. Efter typ två timmars resa nådde vi BORLÄNGE!



Sedan gick vi i fem miljarder mil till campingen. Jag var grymt tacksam över min rullväska. När vi sedan kom till campingen fick vi den sämsta tältplatsen man skulle kunna tänka sig. Som tur var har vi världens bästa kompisar - Siri, Jessica och Ludde - som vi fick flytta in hos. Helgens tack går verkligen dit!




Sedan drog vi till festivalområdet för att se Elias and the Wizzkids. De var bra! Eftersom sångaren var från Midsommarkransen (våra hemtrakter) så ropade vi "MIDSOMMARKRANSEN" och han svarade "Haha, ja där bor jag". Härligt härligt!





Sedan chillade vi lite för att sedan se på A Camp. Jag, Becca och Tina stog längst fram men det var inte direkt den bästa konsertern jag varit på... Jag tycker om A Camp, men det passade verkligen inte som festivalmusik och konserten var nästintill tråkig. Något som dock var roligt var killen som stod vid oss. Han var typ en riktigt stalker! Det första han sa var "Är det bara jag som älskar Nina?" och när vi pratade om hur gammal Nina kunde vara vände han sig om och sa surt "Det är helt oväsentlligt!"



Eftersom The Kooks hade ställt in och vi inte var överdrivet sugna på Johnossi så gick vi och lagade mat. Det blev pasta carbonara och det var faktiskt riktigt gott! Fast vår eld ville aldrig sluta brinna! :O



Sen gick vi tillbaka och såg Lykke Li, lite av Mötley Crüe och lite av Keane. Men då var iaf jag ganska opepp... Vi såg även lite av Winnerbäck men jag kommer inte ihåg när.


På kvällen satt jag med min söta kompis i sjukstugan eftersom hon mådde lite dåligt...

Fredagen

Jag sov ordentligt i ungefär en timme under den här natten... Vaknade av att jag höll på att svimma och spy samtidigt eftersom vårt tält var så fucking varm! Och då sov vi ändå i skuggan under ett träd!



Den första konserten vi gick på var Peter Doherty! Och det var awsome! Jag trodde aldrig att Pete skulle komma, men det gjorde han! Först gjorde han ett soloframträdande som var grymt. Det som dock var ganska tråkigt var att han inte ens sa hej på scenen... Men han är så grym så det gjorde inget! Efter det var det dags för Pete att spela med sitt band Babyshambles. Det var fruktansvärt bra! Jag stod typ näst längst fram och det var wonderful! Pete är bäst vad alla än säger!





Peter Doherty:




Babyshambles:



Sedan var det dags för the Sounds som även de var grymma!

 

Vi såg sedan några band som jag inte direkt kan säga så mycket om... Sedan var det dags för Mando Diao. De var bra, men under mitten av konserten var det lite segt... Fast på slutet blev det grymt igen! De snackade om MJ och höll nästan på att börja gråta... Det var så sött!

 

Kvällen var rolig till en början... Sen kommer jag inte ihåg så mycket... Det slutade med att jag sov utanför vårt tält. Det var skönt!

Lördagen

Morgonen var INTE rolig.

Senare gick vi på Anna Ternheim, Sugarplum Fairy, lite Moneybrother, Laakso, Hello Saferide och HÅKAN HELLSTRÖM!!!!!

Håkan var bäst. Han var bättre än bäst. Han var så bra att det inte går att beskriva det! Det var verkligen ett perfekt avslut på denna underbara festival!




Bilder från resten av dagen:
 



Söndagen

Och sedan kom söndagen och det var dags att packa ihop och ge oss av... Trötta men glada satte vi oss i bilen (som Beccas mamma så snällt kom och hämtade oss i) och åkte hem. Det har varit en underbar festival och nu börjar jag äntligen få lite sommarkänslor!


Nu drar ja!


Ja vad som har hänt under de senaste dagarna kan man fråga sig.

Svaret är: överhuvudtaget ingenting. 

Och det har vart nice! Jag har spelat sims 3, slappat, läst Slakthus 5, packat till P&L, spelat sims 3, sett på film, solat, powerwalkat 7 km i solen med min mamma, ätit glass, myst i min hängstol, panikhandlat, gått promenader med Ninni, spelat sims 3, och lite annat. 

Jag har verkligen inte haft lust att träffa någon, så jag har bara stannat hemma och försökt ladda mina batterier. Dock verkar mina batterier just nu inte vara laddningsbara.... Jag har inte heller haft lust att blogga. Det kan vara för att jag inte har haft något vettigt att skriva om... Istället har jag spelat sims 3 och flytt in i den världen. Min familj har just nu 5 barn varav ingen är äldre än småbarn = fuskkoder. 

Imorgon drar jag till Peace and Love! Tåget går kl 6:14 från centralstationen. Jag kunde vart mer pepp... Men det kommer bli grymt hur som helst! 

Pusselipuss

Ibland älskar jag min mamma!

Idag kom min mamma hem på hennes lunch med jordgubbar. Sedan satt jag i min hängstol och doppade jordgubbar i socker och läste. Det var livet!



Back in town.

Nu är jag tillbaka. Tillbaka i huvudstaden. Tillbaka till internet. Tillbaka till stressen.

Vad har då hänt mig den senaste veckan? 

  • Varit på konfläger med 9 söta tjejer
  • Tävlat i OS
  • Morgonbadat tre dagar i rad
  • Gjort pärlarmband
  • Åkt 7 timmar i en bil och sovit hela tiden
  • Myst med översociala hästar
  • Plockat massor med blommor
  • Gjort blomsterkransar
  • Dansat runt en osynlig midsommarstång
  • Haft disco till "absoulte of 2004" på absolut högsta volym med mina fyra kompisar
  • ÖVNINGSKÖRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Vart på skulpturutställning
  • Somnat under ett bord med min hund på magen





I väntan på Godot

När jag fyllde år fick jag teaterbiljetter av min pappa. Idag var vi och såg "I väntan på Godot" på stadsteatern. Den var faktiskt riktigt bra! :) Den handlar om två män (Mikael Persbrandt och Johan Rabaeus) som sitter och väntar på någon som kallas Godot. Det kanske låter tråkigt... Men det var det inte! Nu orkar jag inte skriva mer. Om ni vill ha en bra reccension, klicka här!





Lite dålig uppdatering... Och sämre kommer det bli!

Jag har varken haft tid eller lust att blogga under de senaste dagarna... Och imorgon åker jag iväg på konfirmationsläger och sedan landet så under den närmsta veckan kommer det nog bli lite dåligt med uppdatering.

Vad har hänt hittils under lovet då?
  • Grilla i regnet
  • Promenader i regnet
  • Spelkväll inte i regnet
  • Fikat inte i regn och i regnet
  • Hoppa i vattenpölar i regnet
  • Ridit Greger för sista gången i regnet
  • Spelat the sims 3 inte i regnet
  • Lodat mig i regnet

Man kan alltså sammanfatta början på mitt lov med regn.... Men men jag ska inte klaga! Det har faktiskt varit en helt okej början på sommarlovet!

Pics från min sommar:




THE SIMS 3!!!!!!!!

Jag har fått the Sims 3!!!! Det är grymt! Fast jag känner mig fortfarande lite ovan XD 

Nu ska jag snart sticka till stan. Hade spelkväll igår... Bilder kommer finnas på min bdb ngn gång idag ;) 



Spelkväll.

Sitter just nu och har spelkväll :D Det är nice! 



Åka bil.

Jag är inte direkt ett jättestort fan av bandet Kent, men imorse när jag åkte till stallet kom denna låten på radion och jag upptäckte hur skön den var att åka bil till! :D



Sommalov leder till mycket fritid...

Den här dagen har lett till otroligt vettiga saker. Typ en film om min lunch!



My sisters

Jag har två småsystrar. Det är Alice och Ninni. Imorse när jag gick upp låg de och sov i soffan. 





Middag con la familia

Kom nyss hem från att ha varit ute och ätit middag med familjen på Helenes krog. Det var mysigt och gott :) Nu ligger jag och kollar på die hard 4.0 och lodar mig. Jag är i desperat behov ha the sims 3 just nu! Kan någon köpa det till mig?? 



Sommarlov

Nu är det sommarlov. Idag när jag vaknade upp var det så himla skönt, för det fanns ingenting som jag var tvungen att göra! Jag kunde göra exakt vad jag ville! Det var även lite skrämmande... Nu måste man själv se till så man inte ligger och degar inne i soffan hela dagen... Jag och Tina åkte in till café 60 och fikade. Det var jättemysigt och solen sken! Nu börjar man återigen få lite sommarkänslor!

Nu ska jag snart åka in till stan igen och träffa min familj. Vi ska äta middag ute typ. Puss och kram



Och så var det slut!

Idag slutade jag ettan!

Helt galet!

Ska strax iväg. 

Puss

Fy fan vad jag är avundsjuk på alla som tar studenten just nu! Det är fucking 2 år kvar!

Idag har jag varit och firat Tinas syrra Linda som tagit studenten! Jag är så stört avundsjuk på alla studenter! Varför kan inte det där vara jag?? Jag slutar skolan imorgon. Sen blir det sommarschteeek!

Mina sommarplaner:
  • Peace and love!
  • Sola, bada och piña colada
  • Segla
  • Schteeeka!
  • Ligga på min gård och läsa bra böcker
  • Åka till min mormor
  • Inte jobba
  • Träna
  • Snorkla
  • Åka till Tjörn
  • Vara utan internet i 5 veckor
  • Chilla galet i min hängmatta
  • Åta skit
  • Party party party!



The story of Tina and Moa

Just nu sitter jag och Tina i Tinas rum. Det är nämligen så hennes syster Linda tar studenten idag och vi är på  hennes mottagning. Nu chillar vi dock lite :) Vi kom på den brillianta idén att skriva en historia! Är vi inte smarta?? Det kommer gå till så att vi skriver varannan mening var. NJUT!

Helt plötsligt så vaknade jag upp av ett högt tjut. Det var din mamma som stod utanför fönstret! Hon stog där och skrek för full hals. Jag tror hon ville ha sex med mig!!! Hon skrämde mig jättemycket för att hon är så stor så att när hon går förbi TVn så missar man hela säsongen av One Three Hill. Trots att jag verkligen ville ha sex med henne - jag tänder på riktigt stora kvinnor förstår ni - så kunde jag inte eftersom jag då skulle riskera mitt eget liv! Men jag kunde inte behärska mig så jag började skrika tillbaka och hon började klättra upp för stuprännan. Då kom en stor naken norrman springande förbi! Din mamma blev så rädd för honom så att hon ramlade ned å dog. Då blev giraffernas mammor mycket ledsna. Snipp snapp slut så var sagan slut.

Av Moa och Tina!

Det är över nu men jag kommer ihåg alla dagar med dig.



Att sluta Västberga krossade mitt hjärta. När jag gick hem var det som att jag plockat ut mitt hjärta, lagt det på gatan och en bil kört över det. Det har aldrig funnits en plats där jag känt mig mer hemma på än Västbergaskolan. Det kändes som man verkligen kunde vara sig själv där. 

Det känns lite illa när folk frågar om det är bättre i gymnasiet och jag känner mig tvungen att svara nej. Det är inte så att jag inte trivs i söta lilla Kärrtorp, men det är inte samma sak. Det är inte alls samma naturliga känsla som det tidigare var. Förut längtade jag efter att gå till skolan och jag skolkade i princip aldrig. Nu kan minsta lilla sak få mig att stanna hemma. 

Kanske är jag bara ovan. Kanske måste jag verkligen lägga västbergatiden bakom mig. Jag kommer ju aldrig få tillbaka den, hur jag än gör....

Nu blir det ju snart sommarlov. Det kanske ger mig tid att tänka och ge mig ny energi och motivation, och så hoppas vi att tvåan blir bättre!


Gympalektion med 9c


Kärrtorp är inte så dåligt det heller...



Nu är det snart över.

Det känns som alla skriver och pratar om hur fort det här året har gått. Därför måste även jag göra det! Jag tänkte skriva upp de bra och de dåliga sakerna som har hänt under det här läsåret. 

Bra-listan!

  • Träffat massa nya människor
  • Fått bra betyg
  • Druckit sjukt många lattes
  • Upptäckt ny musik
  • Börjat gymnasiet
  • Ridit Greger
  • Börjat läsa igen
  • Fött upp kycklingar
  • Fått en LP-spelare till mitt rum

Dålig-listan!

  • Förlorat massa gamla människor
  • Haft huvudvärk varje dag
  • Sakta fått mitt hjärta krossat
  • Slutat bry mig om mycket
  • Börjat gymnasiet
  • Slösat tid framför tvn
  • Gjort saker som jag VERKLIGEN ångrar 
  • Skolkat för mycket

Får se hur det blir nästa år...
Dagens kommentar måste ända vara från Tina: 
Ordet blåbär kommer ju från att det är blå bär.

Puss




Det är bara kemin där det faller.

Jag har fått reda på mina betyg i alla ämnen nu. Alla förutom kemi. Och i kemi vet jag redan vad jag kommer få... Dagens prov gjorde mig nog bara till ett ännu klarare VG... Men jag är faktiskt väldigt nöjd med resten av mina betyg. Sen är det väl bara att vänta och se hur tvåan blir. Det kan ju bli så att jag totalt failar.... Men just nu är jag i alla fall glad! Och snart ska jag och Tina iväg och träna! 



Nyckeln till frihet.

Igår, ungefär kl 23.02, fick min pappa idén att sätta på en film. Det var något som jag inte ångrade efteråt! Vi såg the Shawshank Redemption eller som den heter på svenska: Nyckeln till frihet.

Den handlar om en man (spelas av Tim Robbins) som hamnar på fängelse efter att blivit åtalad för att ha dödat sin fru och hennes älskare. I fängelset får han först utstå mycket, men han träffar även en man (spelas av Morgan Freeman) som senare blir hans bästa vän. I fängelset får man se hur de gör för att på bästa sätt klara livet i fängelset. 

Oftast när tittar på filmer på kvällen brukar jag inte orka koncentrera mig på vad som händer och det brukar leda till att jag oftast somnar. Men inte igår. The Shawshank Redmption var inte en film som det var speciellt mycket action i, men man kunde inte slita sig ifrån den! Rekommenderas :)



    

Den här dagen var mysig men jag borde sannerligen ha pluggat kemi.

Jag borde sannerligen pluggat kemi idag... Det har jag inte gjort...






Godnatt


Konugariket Sveriges alldeles egna dag.

Idag är det Sveriges nationaldag. Jag tycker att det är en väldigt rolig helgdag och att det är något som vi ska fira! Jag tycker att Sverige är ett alldeles fantastiskt land och jag är glad att jag bor här! Att jag gillar Sverige betyder dock inte att jag är rasist. Jag tycker att det är fel att alla kopplar ihop att fira nationaldagen med rasister! Jag tycker om Sverige, men jag vill att vi ska vara ett mångkulturellt land!

De sensten åren har jag gått runt inne i stan med sverigekläder och flaggor, men inte idag. Min dag har nämligen spenderats i Elvesta säteri hos Greger... Jag och Anndao red ut i skogen och Greger var helt galen! Nu är mina kusiner och min moster här och det är väl... trevligt.... Såhär roligt har vi när vi äter middag...



Music in the morning!

Godmorgon godmorgon Sverige! Jag är uppe tidigt (enligt mig) och ska strax iväg till Greger. Bjuder på lite morgonmusik! 



This is what we in Sweden call "en svensk sommar"...

Fy fan i helvete vilket förfärligt väder det är utomhus! Det är 5:e juli och det känns som april eller något sådant! Jag kom nyss in från min morgonpromenad och jag frös när jag var ute! Det var säkert en månad sen som jag verkligen frös på riktigt utomhus, och nu hade jag ändå på mig både tjocktröja och en ganska varm jacka.... Det här är inte okej!

Såhär är det varje sommar, men vi blir lika förvånade varje år när den "svenska sommaren" visar sin sanna karaktär. Det är ju sånt här väder nästan varje år. Inte hela tiden, men mer än vad man vill i alla fall! Trots att vi varje sommar klagar över det dåliga vädret och den svenska sommaren så kommer vi bara ihåg de soliga dagarna av sommaren när hösten sedan börjar. Då börjar vi återigen längta efter den förträffliga svenska sommaren. 


Min pappas bild. 

Änglar och demoner.

Idag slutade vi tidigt så jag, Melker och Mario åkte in till stan och gick på bio. Efter mycket om och men beslutade vi att gå och se änglar och demoner. Den var bra, trots vad alla säger! Jag har läst boken och boken var på vissa sätt bättre och på andra sätt sämre. T.ex. så var slutet i filmen mycket bättre än bokens såpopreslut! Dock var det väldigt många detaljer som jag saknade i filmen, det var synd.








And here we go!

Jag kom nyligen hem efter att ha varit på bio med Melker och Mario. Skriver mer om det senare. Nu har jag precis slängt i mig lite pasta med tapenade och ska snart iväg och träna. Jag och Tina ska försöka gymma lite, så önska oss lycka till ;) 

Mitt huvud kommer snart sprängas!

Jag vet inte vad det är för fel på mig! Jag har sån fruktansvärd huvudvärk just nu, och så är det varje dag, Vad ska jag egentligen göra för att slippa? Jag har ju inga synfel, ingen hjärntumör och sjukgymnastik mot spänningshuvudvärk fungerade inte heller. Min huvudvärk verkar vara ett mysterium. Får se om det blir någon lösning snart...

Nu ska jag alldeles strax gå till skolan. Puss puss



En orolig själ är en levande själ.

När människor är oroliga reagerar de på olika sätt... Jag reagerar olika vid olika situationer, men om jag sitter och kollar på tv eller film och det händer något som gör mig orolig så gör jag alltid samma sak. Jag börjar nämligen spela snake på min mobil. Jag vet inte riktigt varför men det är som att jag behöver koncentrera mig på något annat så jag lugnas ner lite. 

Den här dagen hände det inte mycket, dock har jag varit på synundersökning och det visade sig att jag hade perfekt syn. Whohoo! Fast jag tycker i och för sig att det är väldigt snyggt med glasögon! Fast jag ser typ ut som Marie Lindberg (ni vet läraren som sjöng trying to recall i melodifestivalen för något år sedan) när jag har glasögon... Inte fancy!


Jag längtar till Tjörn!

Man vet aldrig vad för spännande saker som kan komma att hända.

Jag borde verkligen gå och fixa lunch nu.... Men att veta att det inte finns något lättlagat överhuvudtaget i mitt kök gör att jag nog kommer sitta kvar i soffan och kolla på Harry Potter 2 lite för länge.... Det kommer väl sluta med att jag får superbråttom och tvingas dricka välling i min termosmugg på tunnelbanan.... Och ja, jag tycker fortfarande att välling är gott!

Jag är inte överdrivet pepp på den här dagen, men man vet ju aldrig vad som kan hända. Förhoppningsvis blir man glatt överraskad! 


Noll inspiration.

Jag har verkligen ingen inspiration för någonting idag. Den här dagen har verkligen kännts konstig, och inte på något positivt sätt... Det är som att alla runt omkring mig har rört sig extra fort och jag har varken hunnit eller orkat reagera på vad som hänt. Förlåt alla söta människor på kärrtorp om jag varit lite frånvarande!

Idag blev det inte mycket bloggande. Får se om det blir bättre imorgon!

 

Böcker Böcker Böcker

I  vår förenings tvättstuga finns det en sak som jag tycker är alldeles utomordentligt bra. Det är nämligen så att man kan lämna sina böcker som man inte läser längre där och så kan man hämta nya böcker. Varje gång jag är i tvättstugan måste jag gå och kolla vilka nya böcker som har kommit in och det är sällan som jag går därifrån utan en bok. Dock är det inte alltid bra böcker. Till exempel så plockade jag en gång med mig en bok som byggde på manuset till Star Wars 2. Det var en av de sämsta böckerna jag någonsin läst! Men ibland hittar man guldkorn, som när jag tog en diktsamling och hittade några fantastiska dikter. 

Här är en av Tuwia Rübner:

Färgerna

Ja, färgerna, ljuset

är inte bra, men
färgerna, doften av färgerna
Från det svarta till det vita och vidare
Från det svarta till det vita och vidare
tillbaks från det svarta till hjärtat av det vita
Finnas till, här
mellan, ja, färgerna
Å, jag drömmer om färgerna
om det vita vitare än vitt och det svarta
svartare än svart, å alla färgerna
Med långsamma ögon
i regnet, och rösterna till trots, 
och mitt i jakten, och blind, och på knä


Jag vet inte varför jag gillar den här dikten, men den fastnar i mig på något sätt... 

Sommar!

Det är bannemej sommar nu! Jag gick barbent till skolan idag och det var inte kallt alls, nästan tvärtom! Då är det sommar. Och dessutom så är det ju faktiskt juni nu! Det är fucking unbelivible! Det känns som att det var i förrgår som jag började ettan och nu är det snart slut! 

Mitt kemiprov gick åt skogen idag. Finns inte en chans att jag får mvg längre. Men men, hade jag väntat mig det? Svar: nej! Men däremot så får jag mvg i drama! Woho!

Imorgon ska det ju bli lite kallare, så efter skolan la jag mig i gräset med en ninni, en latte och en blåbärsmuffins (se recept nedan) och läste röda rummet. Det var chilledill! Och sen träffade jag August också. Mys mys!

 


Dagens låt (tar några sekunder innan den börjar)! Hittade inte orginalet men den här är helt ok!


  • bloglovin
  • RSS 2.0